BLOG

Maar waarom dan. Waarom zou ik bloggen? Ik stel mezelf deze kritische vraag. Wie zit er te wachten op een blog van mij?! Mijn mede-eilanders? Zit Ton uit Amersfoort te wachten op berichten van het eiland Goeree-Overflakkee?  Blog ik voor collega’s, familie of niet nader te definiëren relaties?

En schept het geen verplichtingen? Verwachtingen? Wat is het afbreukrisico? Dat wat je op het internet zet achtervolgt je voor eeuwen?

Ik lees wel blogs. Vind dat ook wel leuk. Maar ga ik onwillekeurig de competitie in? Waarom? Is dat zo?

Okee. Ik heb de stap genomen. Welke layout kies ik? Beetje strak. Niet te druk. Dan zie je een mooie. Vind ik zelf. Maar het is ook wel een beetje net alsof het een In Memoriam is. Maar ik houd nu eenmaal van zwart/wit. Al die keuzes.

En dan die kostbare tijd van de lezers. Met één muisklik haal je ze naar je blog. En als het even tegenzit gaan ze je blog nog lezen ook. Een loodzware belasting. Want je moet het wel waarmaken. Je kunt geen onzin verkopen. Het moet wel ergens over gáán! Een enórme verantwoording…

Maar het mooie is dat u deze blog niet hóeft te lezen.

En misschien doet u dat nu ook wel nooit meer. Maar u moet toegeven dat deze blog niet te lang is!

Als je een echte blogger wil lezen, ga dan maar naar Wim Aalbers. Da’s nog eens bloggen. Heeft u tenminste nog íets aan deze blog!

En de volgende keer – ja, ik beloof het – dan gáát het ergens over.

5 gedachten over “BLOG

    • dank je Emmy. Het is erg leuk om in de wondere wereld van de blogs te komen. En leren door te doen. Want… wat ik me afvraag bijvoorbeeld… is deze reactie ook zichtbaar? Dat bedoel ik. Dus dank je. Ik ga kijken of ik dit kan terugzien. Groetjes, syl

  1. Hallo Syl, ik hoop dat je net zoveel steun en kracht kunt putten uit het bloggen als ik doe. Ik wens jullie beiden sterkte en hopelijk nog een aantal mooie reizen, en mooie momenten. Mocht je me ooit iets willen vragen over wat dan ook, schroom niet.
    Gr. Narda (Beauninoblog)

    • Ha Narda, ik denk dat ik je reactie over het hoofd heb gezien. Ik ging vanmorgen weer eens terug naar mijn eerste blogs zodat ik daar je reactie zag. Ik volgde je niet maar heb een blik geworpen op je blogs. Je hebt net zoals ik te maken (gehad) met het overlijden van je dierbaren. En vlak voor de kerst overleed mijn zus aan longkanker. You know what I mean. Ik ga je volgen. Groeten, sylvia

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s