Feng Shui aan tafel

In die tijd kon dat nog gewoon; een uitnodiging aannemen van een leverancier tijdens de bouw van een nieuw pand. En dat deden we dan ook. Samen met de architect, het bouwmanagement bureau werd ik uitgenodigd door het bedrijf dat de puien leverde. Niet verkeerd, want het bedrijf was gevestigd in Limburg en dat zouden we weten. Bourgonisch, uitgebreid en uitermate gastvrij werden wij onthaald. De opdracht was al min of meer binnen en de sfeer was opperbest. Aan het eind van een dag vol mooie indrukken, luxe lunch, rondleiding in de fabriek en de nodige informele gesprekken die de band met het uur verstevigden, zaten we in een mooi restaurant tussen gang één en twee te tafelen. Het juiste moment om over Feng Shui te beginnen. Ik vroeg de directeur van het bedrijf of de puien wel Feng Shui vriendelijk gemonteerd en gefabriceerd konden worden. En als je dan de term “Feng Shui” tot drie keer moet herhalen dan voel je aan je water dat ze dus inderdaad niet wisten wat dit inhield. De architect en de bouwmanager begrepen me al gauw en onderstreepten het belang van Feng Shui vriendelijke puien. En wisten te vertellen dat er ook fabrikanten waren die Feng Shui gecertificeerd waren. We raakten al snel op dreef en we wisten elkaar in no-time te versterken in de geloofwaardigheid van het belang van Feng Shui vriendelijke puien.

Heel even werden zelfs de luidruchtigste Limburgers stil. Er werden blikken uitgewisseld. Nog net geen blikken van wanhoop. Maar opperste verwarring. En ongemakkelijke verlegenheid.

Maar omwille van het dessert hebben we toch maar toegegeven dat het Feng Shui criterium niet in ons programma van Eisen stond. De architect sputterde nog wel even dat er zéker bruikbare richtlijnen in de theorie van Feng Shui zitten. Maar wij gunden de Limburgers ook een dessert waar ze optimaal van konden genieten. En dat doe je niet als je je klant niet begrijpt.

De puien zijn gekomen. Met zonder Feng Shui. Maar overigens met perfecte After sales, en mooie kwaliteit.

PS  – Om de mogelijkheid een link naar deze prima leverancier te vermelden, zocht ik na het schrijven van dit stukje op google naar het bedrijf. Op 7 september, eergisteren dus, werd gepubliceerd dat dit bedrijf failliet verklaard is. Volgens de curator een nieuw slachtoffer van de crisis in de bouwsector. Bijzonder wrang.

2 gedachten over “Feng Shui aan tafel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s