Kwaliteiten? Nee, dank u!

Ja, het lijkt allemaal zo makkelijk. Eindelijk ben je zo ver dat je durft te twitteren en het ook doet, dat je een facebook pagina hebt, wat zeg ik – dat je er twéé hebt (ook eentje voor het schip) en dat je geliked kunt worden, – en dat je linked in profiel up and running is. Eindelijk voel je je daar wel goed bij. Je surft een beetje, je twittert een beetje en je houdt je updates bij van linked in. Niets aan het handje!
Net als je in de comfortzone dreigt te komen, verschijnen de endorsements bij Linked-In! Ik word spontaan van een endorsement voorzien van contacten die mij wel prima kunnen inschatten. Sympathiek, spontaan! Een beetje gevleid ben ik wel. Ach, ik weet dat ik goed ben en mijn kwaliteiten ken ik ook, maar zo’n spontane actie vind ik dan wel weer áárdig. Maar als ik vervolgens een endorsement geef krijg ik weer 4 jawel VIER contacten te zien met allemaal een suggestie voor een kwaliteit die ik dan weer kan aanmerken als endorsement.

Ik besluit het stellig! Daar doe ik niet aan mee! Dan maar niet. Want de softwaresystemen van media als linked in kennende, zal een eenmalige aanbeveling automatisch leiden tot een niet aflatende stroom van mij verwachtingsvol aankijkende contacten die smeken om maar “ja” te kiezen bij de suggestie van het systeem. “Neen”, besluit ik moedig! Ik ga hier niet aan beginnen. Dat wat zo’n endorsementmachine dan heeft uitgespuwd is op den duur toch niets meer waard! Trots op mezelf om zoveel daadkracht klik ik weg. Basta! Want wat is dat dan uiteindelijk weer waard als men met één muisklik automatisch het systeem weer kan uitbreiden en voeden?

Maar daar komt dan de twijfel. Ik zie mijzelf al na een tijdje met een zielig aantal ge-endorsde kwaliteiten op mijn linked in profiel staan, mijn skills met nul, noppes getalletjes erachter. Nietsbetekenend dus. Gedevalueerd, dus! Terwijl actieve endorseraars inmiddels een indrukwekkende lijst hebben opgebouwd. Vrolijk elkaar aanprijzend. En dan de zuinige Musch, ja, dat komt ervan. Moet ze maar niet zo krenterig zijn!

Het leven met social media wordt er niet makkelijker op!

Maar ja. Ik doe niet mee als ik het nut er niet van inzie. Maar misschien moet ik gewoon een kwaliteit toevoegen: “eigenwijs”… Dan krijg ik misschien nog wel spontane endorsements.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s