Uitgang eerste etage!

Zo’n stickertje komt er echt niet zomaar. En ik waardeer het echt dat iemand in het ziekenhuis heeft geprobeerd het de bezoeker makkelijker te maken. We stonden dan ook in het ziekenhuis in de lift en we moesten naar de uitgang. Op het knoppentableau was handmatig een sticker geplakt, naast het knopje van de eerste etage. Op de sticker stond: UITGANG EERSTE ETAGE ->. Ik vroeg me af of er ook een uitgang was op de begane grond, want daar is over het algemeen de uitgang.

Dus als het zo gespecificeerd staat, met de toevoeging “eerste etage”, dan neem ik aan dat er ook een uitgang op de begane grond staat. Mijn man vond dat niet logisch. “Nee, schat, want je ziet toch dat het er staat, UITGANG?” Ik sputterde. “Nee, dat staat er niet, er staat UITGANG EERSTE ETAGE. En waarom staat die toevoeging er? Je had dan toch ook alleen UITGANG kunnen zetten, met het pijltje naar het knopje voor de eerste etage?”. Ik voelde mij in mijn redenatie versterkt door de wetenschap dat er ook ziekenhuizen zijn met méérdere uitgangen. Alleen had het in dit geval wel weer logisch geweest als er dan óók een stickertje had gezeten bij díe uitgang. Bijvoorbeeld in de kelder, of op de begane grond.

Nog lastiger wordt het als je dan buitenlandse bezoekers hebt, waarbij de uitgang die wij op de begane grond vinden, voor hén op de eerste etage is, want in sommige buitenlanden is de eerste etage de begane grond. En ook daar kan het voorkomen dat je een uitgang op de eerste etage en de begane grond hebt, maar dat noemen zij dan de eerste etage en de tweede etage.

 Uitgang eerste etage. We verlieten het pand door Ingang nummer twee. Hoewel we er dus echt úitgingen. Wij konden leven met Ingang nummer twee. Weliswaar op de éérste etage, maar het léék op de begane grond, want je liep gewoon naar buiten, en je hoefde géén trap af, we liepen gewóón naar de auto, en met de auto zijn we ook géén trap op (als we op de begane grond hadden gezeten) of af gegaan. En onderweg ook niet. Dus feitelijk… zitten we hier thuis nog stééds op de eerste etage! Je raakt toch wat in de war, na zo’n bezoek aan een ziekenhuis!
Uitgang Eerste Etage!

Uitgang Eerste Etage!

3 gedachten over “Uitgang eerste etage!

  1. Tsja bordjes kunnen best grappig zijn. In Belgie staan er soms bordjes langs de snelweg dat je geen u-bocht mag maken. Die Belgen toch… Ook hebben ze bordjes met de plaatsnamen “Kontig”en “Aarselaar” (op een en hetzelfde bordje!!)… tsja dan kom ik toch in de verleiding om een u-bocht te maken en een foto voor Fb te maken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s