Dinsdag 10 september – Musselkanaal….

Ik begin aardig thuis te raken in Musselkanaal. We hebben prima overnacht op de stoep van de garage. De camper werd er gisteravond bij sluitingstijd uit de loods gerold en vanmorgen zijn we er weer in teruggerold. Ik schat dat zo’n vijf monteurs met de camper bezig geweest zijn. Maar het avontuur kreeg nog een staartje. Leo ging zuiver uit interesse ook eens onder de camper kijken en ontdekte daar een kapotte bladveer. Ja, een essentieel onderdeel. Dat niet gebroken mag zijn. Ja, Ties was er niet blij mee. Maar Leo zei dat hij niet met een kapotte bladveer ging rijden. Het idee dat wij ons vervolgens zouden installeren op de stoep van de garage was voor Ties en kornuiten afschrikwekkend genoeg om op pad te gaan naar een nieuwe bladveer. Die door Ties hoogstpersoonlijk is opgehaald. En vanmiddag is hij er ondergezet. Alleen nog maar weer even langs Bert voor de koelkast en iets met 12 volt. Dat is inmiddels geregeld. Wat rest is nog de cruisecontrol. Die niet goed werkt. Want al bij de Drentse bergen zakte hij terug… Bert zei dat het een kwestie van instellen is maar keerde net terug met de camper en ja, dat instellen ging niet .Bleek een slap kabeltje. Maar stap voor stap gaat het toch de goede kant op…. Okéé, de omvormer levert nog teveel stroom maar dat kan geen kwaad. Als we terugkomen wordt hij opgestuurd. Bert had even gebeld met de technische servicedienst voor overleg. Kosten: € 4,95 START kosten en vervolgens 50 eurocent per minuut.
Ja, ondertussen ben ik heen en weer geweest naar het centrum. Door de plenzende regen. Boodschapjes gedaan. Maar meteen voor morgen óók. Je weet immers maar nooit. Het wordt nu wel tijd dat we gaan rijden. Garages zijn leuk, maar ik heb inmiddels genoeg Nederlandstalige popmuziek gehoord.
Bert roept nu “we gaan nog een rondje hoor”…. Nou, ’t zal me benieuwen. Zou eigenlijk wel jammer zijn als alles werkt. Je bouwt immers een band op met Bert. Gelukkig zit er ook chocolademelk in de koffie-automaat van Bert.

4 gedachten over “Dinsdag 10 september – Musselkanaal….

 1. Tjonge jonge, toch nog een heel gedoe Syl. Hoe is het laatste rondje van Bert afgelopen? En zit jij dan in de kantine van de garage?
  En nu……eindelijk onderweg?????
  Hier nu weer ZON jippie!
  Groetjes aan Leo, kus van Anita.

  • Ha die Anita! Het krijgt nog een staartje…. Ik zit nu in de Mac Donalds van…. Musselkanaal. Heb inmiddels een goede band met het personeel opgebouwd. Kan mezelf nog wel aardig inhouden qua consumpties. Het is perfect hier. Gratis WIFI, elektriciteit, capuccino voor een Euro (voor elven), gratis krant…. Want – zie post van vandaag, die zit ik nu te schrijven….:-)

 2. sjonge, wat een gedoe hè? Hopelijk zijn jullie inmiddels ‘en route’!!!?
  Wel lekker dat alles nagekeken en -als het goed is- allemaal in orde is?
  Goeie reis en be safe!
  groetjes, ook voor Leo!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s