Donderdag 12 september – Hamburg Finkenwerder

Jajaja. Alles smurft! Dag Bert, bedankt. De omvormer die al kuren vertoonde, omgewisseld met een nieuwe. De kapotte wordt opgestuurd.
Rustig naar Hamburg getufd. Nu denken jullie vast aan de grote havenstad Hamburg met industrie, havens en grote woonwijken. Ja dat is Hamburg. Maar Hamburg is ook Finkenwerder, een soort van Betuwe, een agrarisch gebied waar je tussen de dijkjes die de Elbe proberen tegen te houden rijdt. Massa’s boomgaarden, overal Obst te koop en mooie grote boerderijen. Birgit en Wolfgang wonen hier in een mooi vrijstaand huis met uitzicht op een groot weiland met Heckrunderen. En aan de andere kant een boomgaard. Prima camping!
Vanmorgen met Spits een wandeling gaan maken en vervolgens wat boodschappen gedaan. Vanmiddag gelunched aan de Finkenwerder Brandungsbrucke. En raad eens wat we gegeten hebben? LABSKAUS!!

Hmm aardappelen met rundvlees, rolmops, spiegelei, augurk, bietjes...

Hmm aardappelen met rundvlees, rolmops, spiegelei, augurk, bietjes…

Zo heerlijk heb ik het nog nooit gemaakt. De frietjes zijn een add-on. En zelf serveer ik er ook nog worsten bij.. Maar deze was echt heel, heel goed. Bij de Finkenwerder Landungsbrücke. Het vertrekpunt van de pont naar Hamburg City.
Vanavond nog even op Wolfgang wachten en morgen verder. Leo heeft de weerberichten gechecked. HEt lijkt in de hele wereld ca 15 graden dus als het toch niet uitmaakt blijven we bij het oorspronkelijke plan; richting Denemarken,. Zweden etc. Want we willen wel enigszins in het Noorden blijven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s