Zondag 15 september – Ronneby Brunnspark

Ja het begint allemaal een beetje te wennen in het Vehikel. De goede gewoonte uit de Ford en de Fiat, te weten dat Leo koffie voor me maakt terwijl ik nog op bed ligt, is intact gebleven. Vanmorgen ook voor het eerst onder de douche in de camper. Goed heet water en harde straal, prima! Goede douche. Je moet er geen uren onder gaan staan. Ik ga me nat maken, inzepen, en dan afspoelen en daar fris je echt van op! Verder ga je voor een aantal dingen wat handigheidjes bedenken. Zo heb ik een handig ezelsbruggetje bedacht voor de hendel in het wc-tje. Want die moet van je af staan om te kunnen plassen (dan wordt het luikje geopend dat de afsluting is tussen het tankje en de wc). Maar in het begin sta je de hendel eerst naar je toe te trekken maar dan doe je hem juist dicht. Heel simpel heb ik nu bedacht: Hendel dáár = plassen maar…. Met dáár bedoel ik dan uiteraard de hendel van me af. Tegelijkertijd geldt ook: “hier” is “dicht”, omdat er in hier een i zit, en dat correspondeert met dicht.
Dat doe ik ook om te onthouden waar je tachtig mag rijden; dat is als de strook tussen de lijnen zwArt is. van TAchtig…. En is de strook grOen, dan zit er een O in en mag je hOnderd. Simpel toch??
Onderweg langs de kust gereden, moooooooi. Bewolkt met af en toe een zon. Hebben besloten om gewoon in Zweden ea te blijven. Het weer in Duitsland enzo is ook niet beter. Als het daar veel beter was geweest hadden we dat nog kunnen overwegen. We hebben het weerbericht gechecked op de computer bij een tussenstop bij de Mac Donalds. Ook weer prima WIFI maar wel minpuntje; er mogen geen honden binnen. Spits had ik al mee naar binnen en ik ging koffie halen. De mevrouw zei: “is dat een hond”… wijzend op Spits. Benieuwd wat er was gebeurd als ik had gezegd “Nee, dat is mijn handtas”.. ofzo….
 
We zijn nu in ronneby. Een klein dorpje. We hebben “Ronneby Brunnspark” gevolgd en wisten totaal niet waar we uitkwamen. Maar onze ervaring leert dat we de bruine borden wel kunnen volgen, vaak is dat een natuurgebied of historisch terrein. Vaak kun je daar als iedereen weg is prima overnachten, want dan zijn de parkeerplaatsen leeg.
Nu ook. Het park blijkt een oud kuuroord te zijn uit de 18e eeuw. Een immens terrein met heeeele grote grasvelden en vele paviljoens.
We staan aan de rand van zo’n immens grasveld. Tijdens het eten zowaar drie reeen gezien.
Vanavond de eerste aflevering van Borgen gekeken. Geleend van Madeleine en John. Helemaal in de sfeer. Ja, het gaat wel over Denemarken maar ja, dat is wel om de hoek….
 
 
Vervolgens spits uitgelaten in Skäre.
Dan in de auto richting – weet even de naam niet meer -.
 
Zoek de camper....

Zoek de camper….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s