Dinsdag 24 september – Morup

Ik ga eigenlijk een beetje van Mac Donalds houden. Ik moet zeggen dat ze een fantastische internetverbinding hebben, overal gratis en snel toegankelijk. Overal zitplaatsen. En overal elektriciteit voorhanden. Ook handig, omdat mijn accu van de laptop het begeven heeft. Dus in de camper bereid ik de blogs voor en dan snel ik even de Mac Donalds in en plaats het op de blog. Voor mijn fatsoen bestel ik dan wel een capuccino maar echt rijk worden ze niet van me. Leo heeft altijd wel wat in de auto te klussen dus die komt dan wel later even langs. En Mac Donalds zit gewoon overal…. Het is net als Albert Hein, eigenlijk haat je het maar ja….. ondertussen…..

We worden wakker op dinsdagochtend en besluiten dat we een dagje hier blijven want het is zo mooi. Maar we moeten nog wel wat eten halen. Dus we gaan naar Falkenberg. Een immense supermarkt vinden we daar. Elk voordeel heeft zijn nadeel; het is zo groot dat je echt dichtslaat als je niet tevoren weet wat je gaat eten. Nog een kopje koffie in de “stad” en dan weer terug naar onze stek of tenminste die richting. We stranden een paar kilometer van de oude plek, bij een haventje van Falkenberg. Hier blijven we. Een prachtige plek weer en het weer is ook super lekker. Er staan zowaar twee houten relaxstoelen uit de wind, en we hebben de hele middag in de zon gezeten. Het is het best bewaarde geheim van Zweden.
We hebben ook wel een akkefietje met de techniek. Als we de auto starten horen we getik in het kastje van de lader van de zonnepanelen. Klinkt niet goed! Na telefonisch overleg met Bert (good old Bert) wordt de conclusie getrokken dat het in de dynamo van de motor van de auto kan zitten. Dus Leo heeft die vanmiddag losgekoppeld. Dat probleem is opgelost want inderdaad het kastje tikt niet meer. Maar het betekent wel dat de lader alleen wordt opgeladen door de zonnepanelen en niet meer door de dynamo van de motor. En ook hier weer: Elk nadeel heeft zijn voordeel want nu kunnen we dan ook heel goed zien of ze zelf voldoende electriciteit genereren…. Moet wel de zon blijven schijnen… Maar ook bij gewoon daglicht laden ze. Wat minder dan fel zonlicht, maar goed. Ook bij regen is de opbrengst laag. Het is vooralsnog natuurlijk een symptomatische bestrijding van het probleem maar we zitten ondertussen nu op de door de zonnepanelen opgewekte energie te werken.
Strandjes. Het ruikt overigens wel naar poep soms maar dat schijnt zo te horen..

Strandjes. Het ruikt overigens wel naar poep soms maar dat schijnt zo te horen..

Zoek de camper....

Zoek de camper….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s