Even tussendoor….

Hoe waarschijnlijk is het volgende?

Stel, je ziet dat je hond wat kale plekken krijgt en ook op zijn neus heeft hij een wat geirriteerde huid. Je ben in Zweden en je stapt uiteindelijke een apotheek in (een normale mensen-apotheek). Leo en ik hebben besloten te kijken of we iets kunnen vinden wat we daar op kunnen smeren om het wat rustiger te krijgen. Ik stap de enorm grote apotheek binnen, screen de ruimte en schat in dat ik in de linker hoek moet zijn in het derde rek. De ruimte is zo’n 10 x 10 meter met tussenin nog schappen. Voor het rek valt mijn oog op een tube die er redelijk “sober” uitziet. Ik pak hem uit het rek en kijk wat de ingrediënten zijn op de achterkant. Ik zie: “klassiken hudsalvan” met ingrediënten als aqua, paraffinum liquidum, glycerin, en zie tussen nog wat andere ingrediënten ook nog eucalyptus. Mijn eerste indruk is dat dit wel goed is. Dan lees ik verder en valt mijn oog op het logo van Pfizer…!! Nou, dat is wel erg toevallig! Het eerste tubetje dat ik pak en dat dat dan Pfizer is, het farmaceutisch bedrijf waar ik 17 jaar heb gewerkt. Maar wat nog het bijzondere is; ik zie dat het geproduceerd is door Pfizer Animal Health in Finland! Animal Health??? Nou ja! Ik besluit de zalf te kopen en heb zojuist via de WIFI op internet nog eens gekeken waar Helosan voor staat. Een ontsmettende verzorgende huidzalf, zeer geschikt voor droge en geirriteerde huid. Voorgeschreven voor mensen, maar ook voor paarden en honden. En uitstekend geschikt voor honden, Vaak voorgeschreven voor droge geirriteerde hondenpoten…..

In een mensenapotheek. Het eerste tubetje. Dat dan van Pfizer blijkt te zijn én ook speciaal geschikt is voor dieren/honden! Sterk toch?

3 gedachten over “Even tussendoor….

  1. Inderdaad best bijzonder Sylvia. Weer even bijgelezen. Heb je net een whatsappje gestuurd. Weet niet of je dat ontvangt. Ben op 5 oktober gewoon wel thuis dus kan de openhuizendag doen. Doen jullie dus maar kalm aan. Ook als je thuis bent vrijdag kun je zaterdag lekker uitrusten en de camper opruimen enzo. Jammer van de knie van Leo. Geniet nog even van weg zijn. Groet. Kus. Sia.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s