Woensdag 24 september – Rää

Niet alle dagen zijn hoogtepunten. En vandaag was zo’n dag. We hebben besloten naar Denemarken te gaan. Daar kent Leo nog een aantal plekken en Denemarken is ook prachtig. Bovendien zijn we inmiddels toch wel toe aan wat kroegen en een goede kop koffie. We vermaken ons in de camper maar een terrasje of een café af en toe is wel het minste dat we zo en en toe mee willen pakken en daar moet je niet voor in Zweden zijn. Als je generaliseert (en dat doen we dan maar) zijn Zweden erg op zichzelf. Ze zijn zeker geen uitgaanstypen en als er al in de kroeg wordt afgesproken, dan gaan er flessen wodka doorheen. Ben wel in de Staatswinkel voor alcoholverkoop geweest. Want dat wordt niet in de supermarkt of elders verkocht. Een hele grote winkel, goed gesorteerd. En wel prijzig. Er zijn wel wat goedkopere wijnen, die zijn zo’n 5 Euro.
We reden dus richting boot toen Leo voorstelde nog een camping te zoeken. Het was prachtig weer dus je moet het er van nemen en we wilden de watervoorraad weer eens bijvullen….. Er werden uiteindelijk twee campings aangegeven vlak bij de boot. De eerste bleek dicht, want het bord was afgeplakt (Dat zetten ze dan niet aan het begin van de signalering, maar gewoon bij de camping zelf; heb je dus voor niets een half uur gereden).
De tweede camping was niet zomaar een camping maar een “resort”. Nou dan weet je het al. Het begint al bij de aankomst. Ik meldde me bij de receptie bij een gereserveerde dame. Ze zei me dat we niet naar binnen mochten met de camper. Eerst een plekje zoeken. Nu moet je weten dat het een immens terrein was en ik kreeg een plattegrond in mijn hand geduwd. “off you go”! Ik stond er eigenlijk nog van de verbazing bij te komen en vroeg waarom ik niet met de camper een plekje kon zoeken. Nou, verkeerde vraag. Dat doen we hier niet. Enfin, ik ben toen toch de camping – sorrie, het resort – opgelopen en heb een plek uitgezocht. Teruggekomen wendde ik me tot de dame die me naar haar collega dirigeerde.  Waarschijnlijk had ze al door dat het tussen ons nooit iets zou worden. De collega wilde me inschrjiven maar wilde eerst de campingkaart. Die had ik niet bij me. Die lag in de camper, dus ik zei dat ik die direct zou gaan pakken. Maar dat kon niet, dus ik ben hem maar gaan halen. Dat bleek niet goed, hoewel het toch echt de Europe Key Camping kaart was of welke $%&!@**!!# kaart ook. In elk geval de kaart die ook in Zweden geldig was. Hij zei dat ik een nieuwe kaart moest kopen. En toen heb ik gezegd dat hij het lazerus kon krijgen, maar dat wel in het Nederlands. Heb vriendelijk gedag gezegd en Leo die in de camper zat te wachten verteld dat we hier niet gaan kamperen. We reden door het dorp in en overal gratis parkeerplekken dus weer een plekje aan het water met speciale attractie de hondjes. De gehele provincie liet hier zijn hond uit…. We dachten even het stadje in te kunnen lopen voor een kop koffie maar ook hier in geen velden of wegen iets te vinden waar je een kop koffie kunt drinken of een wijntje/biertje kunt pakken. Wel pizzeria’s / kebab en dat soort zaken. Maar ja, dat hoeven we niet. Wel nog even in de zon gezeten en vanmorgen vroeg weer op weg.
.. en dan een ijsje uit je eigen diepvriezer is kickuuuuhhhhh!!!...

.. en dan een ijsje uit je eigen diepvriezer is kickuuuuhhhhh!!!…

Een gedachte over “Woensdag 24 september – Rää

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s