Vrijdag 27 september – Balmholm

Plek gevonden in het haventje van Balmholm. Overal waar we komen zegt leo: O, daar ben ik weleens geweest. Of: Daar heb ik weleens gelegen. Hij heeft in deze buurt op verschillende boten gevaren. Cruises ook vanuit Kiel en vanuit Oost-Duitsland.

Een jaar of 15 geleden maar wel een jaar of vijf á zes. Dan ken je de buurt hier wel. Maar hij moet er wel aan wennen dat we nu met de auto zijn. Vanaf het water is een haven nu eenmaal anders aan te rijden…. Maar de kroegen herkent hij wel ;-)  .
De Deense Zuidzee kent hij evengoed als het Haringvliet dus! Vandaar dat we altijd wel aan het water staan. Leo tuurt dan naar de lichten, en ziet veel meer dan ik. Balmholm is een stil plaatsje maar Denemarken is ook zo te zien wel gewoon een rijk land. Dat is een aanname (en deels weet je dat natuurlijk) maar als je alleen al het straatmeubilair ziet en het groenonderhoud. Wellicht ook weer beroepsdeformatie; ik denk bij goed onderhouden parken niet “wat mooi” maar “dat kost wat”. En als ik ‘s ochtends Spits uitlaat en een lange laan inloop, dan blijkt aan het einde zowaar een heel SAFARIpark te zijn. Park Knothenborg ofzo. Hadden we wel steeds aangegeven gezien maar we dachten aan een gewoon park. Ja, dat heeft Leo vanaf zijn zeilschip nou eens niet gezien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s