Zaterdag 28 september – Bagenkop

We gaan met de veerboot van Tärs op het eiland Lolland maar het eiland Langeland. Mooi dat we meteen even onze zonnepanelen kunnen bekijken omdat we op de veerboot precies naar beneden onze camper kunnen zien staan. We rijden het eiland op en gaan Zuidwaarts. Naar Bagenkop. Ook een plaats waar Leo kwam met zijn gasten destijds. Maar er is wel een geheel nieuw complex met allemaal huisjes gebouwd. Ja, de tijd staat niet stil. We rijden naar het zuidelijkste, zuidelijkste puntje. Een mooi natuurgebiedje met steile rotsen, kliffen en wandelpaden. En waar de sparrebomen in zee verdwijnen doordat het land daar steeds afkalft. En dat plaatje zag Leo toen al. Een geliefd uitje, getuige de vele autos’en wandelaars. We zitten lekker in de zon en Leo kookt. Het is een prachtige stek.

 
Onderweg kwamen we als eerste supermarkt de Aldi tegen. We besluiten ook de Aldi te gaan verkennen. Altijd weer even omschakelen maar na veel denkwerk komen ook hier twee maaltijden uit (het is zaterdag dus we moeten ook voor zondag). We staan bij de kassa en de mevrouw zegt dat we wel kunnen pinnen, maar alleen met de Deense creditcard. Bizar! Dit hebben we beiden nog nooit meegemaakt en ik word er wat lacherig van. De Denenin de rij kijken bijna beschamend en begrijpen maar al te goed hoe “normaal” een Maestro en Master Card is. Maar ja, uiteindelijk kunnen we de boodschappen niet meenemen dus we laden ze over in een mandje en geven het terug. “Smör mör in je hör”… Ach, die mevrouw kan er niets aan doen. Ze vraagt of we nog terugkomen. ”Neen” zeggen we. Bluf natuurlijk want we weten nog niet of we elders slagen. Maar dat blijkt wel, elders zit een ultiem goed uitgeruste supermarkt. Die als een vanzelfsprekendheid gewoon de creditcard accepteert.
 
Het landschap is hier glooiend en er is veeeeeel ruimte! Mijn hemel, wat een mooie huisjes, wat een leuke dorpjes. Wat een mooie kroegen…..
En wat een lekker gebak. Alleen brood is een hoofdstuk apart. Dat moet je dus thuis zelf afbakken….. En we hebben véél in de camper… maar geen afbakoven. Dus dat is even zoeken.
 
Vandaag is het de Muschendag! Alle neven en nichten en familie bij elkaar bij Dik Musch. Jammer dat ik er niet bij kan zijn, en ook Leo had het leuk gevonden. Maar goed, soms loopt het zo. Ik hoop dat jullie allemaal een hele leuke dag hebben en ik lees de verhalen wel en zie de foto’s hopelijk op facebook!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s