Zondag 29 september – Marstal op het eiland Aero

Met de pont naar een ander Eiland. We doen een beetje eiland hoppen!
We staan nu in marstal, een van de haventjes die Leo als Oostzeeschipper als zijn broekzak kent. In die tijd lagen er heel veel Nederlandse schepen hier die deze haven aandeden.
Toen we naar het eiland Langeland gingen, waren we net op tijd voor de pont. We waren de laatste en de klep werd bijna dichtgedaan. Feitelijk was dat dikke pech, want we hadden graag nog even in die haven rondgehangen. Maar om nou tegen die mevrouw die haar uiterste best deed ons op de pont nog te krijgen te zeggen “nou, we blijven liever nog even” ja dat ging zelfs ons te ver. Voor de pont naar Aero hadden we meer geluk; we misten net de pont dus konden nog rondkijken in de museumhaven, en ook mooie twee- en driemasters bekijken.
We wilden vanaf Langeland Rudkobing naar het eiland Aero plaats Marstal. We reden daar naartoe maar de veerdienst bestond niet meer. Wel was de naam marstal nog op de straat geschreven.
Nu gingen we via Svensborg naar Aeroskobing. Dat is ook een mooie route.
Hier in Aero staan we nu in Marstal. Zojuist even in de kroeg geweest. We waren wel even vergeten hoe vies het is als er in de kroegen gerookt wordt!!
Morgen naar het museum!
Morgen gaan we boodschappen doen in supermarkt de Kopmand.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s