Dinsdag 1 oktober – Sonderberg en Rendsberg

Dinsdag is een reisdag. We moeten uiteindelijk toch weer richting Musselkanaal (het is eigenlijk stadskanaal maar we vatten het onder Musselkanaal). We hebben een aantal technische zaken die Bert nog even moet bekijken. En Groningen daar ben je niet altijd zo dichtbij, dus we hebben gezegd langs te komen. De pont naar het vasteland is altijd leuk, nog een pont over de Elbe. Grote stroming.
We arriveren uiteindelijk op een camperplaats aan het Nord-Ostzeekanaal. Daar varen grote grooooote zeeschepen doorheen. Leo heeft er ook menigmaal doorheen gevaren. Eigenlijk is het een tolweg maar dan voor schepen. De grote schepen moeten op het kanaal ook een loods aan boord nemen. Doordat er zulke grote schepen varen, zijn er zelfs ‘passeerplaatsen” geregeld. Kortom, het is een intensief bevaren kanaal met megaschepen die vanaf de camperplaats goed te zien zijn.
In Sonderberg nog even het slot bekeken. Een paleis van de Deense koninging volgens Leo. En ook dat was bekend terrein (niet in het paleis maar de stad). Leuk Tshirt gekocht……

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s