Vrijdag 4 oktober – Hoog Soeren

Na het bezoek aan Astrid besluiten we de nacht door te brengen op de Hoge Veluwe. Maar Leo heeft een beter idee. “Bij Paleis het Loo is vast ook een grote parkeerplaats, zullen we dat proberen?” Ik vind het een goed idee. Slapen bij een paleis heeft ook wel iets. Maar er staan slagbomen voor het terrein. En we zijn wel brutaal maar nog niet zo brutaal dat we daar doorheen rijden.

We rijden daarna de boswachterij op, een of andere koninklijke boswachterij. Nou, nergens een parkeerterrein en het werd al aardig donker. Uiteindelijk zien we een klein parkeerterreintje waar “verboden tussen zonsondergang en zonsopgang” staat. Nu ben ik onder invloed van Leo wat minder benauwd voor dat soort zaken geworden. We hebben in al die jaren nog nooit problemen gehad. We zoeken onze plekjes wel altijd zo uit dat er niemand last van ons kan hebben. Dus niet voor een historisch gebouw of voor een huis. En hier kon ook niemand last van ons hebben. We installeerden ons dus, gordijnen dicht en ik was aan het koken. (Ditmaal ik omdat we laat waren en Leo liet spits nog even uit). Leo kwam terug, we deden de deur dicht en hoorden een auto naast ons. Best rumoerige lui. Portieren die dichtsloegen. Stemmen, harde stemmen.

Het kan van alles zijn; een criminele transactie? Een date? Een ruzie?

Leo kijkt uit het raam, schuift het gordijn opzij (hij doet het dan helemaal open; “als je kijkt, moet je gewoon niet gluren. Open dat gordijn. Zo weten ze dat je niets te verbergen hebt”.). en wat blijkt? We zitten middenin een oefening van Defensie!!!

Naast ons staat een grote legertruck en op 3 meter afstand van onze camper liggen drie poppen in camouflagekleding op een brancard. Later komen er groepjes soldaten die de poppen moeten vervoeren. Ja, je staat raar te kijken als je je gordijntje openschuift en drie “lijken” voor je deur ziet liggen”.

Maar de oefening eindigt ook. Hebben nog even overwogen om te gaan vragen of we in de weg stonden maar dat hadden ze dan wel verteld. We hebben uiteindelijk gewoon ons prakje opgegeten!! En ook hiervan geen foto!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s