Betreft: opzegging vriendschap per direct

Beste vrienden,

Ja, laat ik maar meteen met de deur in huis vallen. Ik ben genoodzaakt onze vriendschap per direct op te zeggen. Omstandigheden hebben ertoe geleid dat ik deze stap moet nemen. De Wet WMO die per 2015 van kracht zal zijn, behelst onder meer dat het verstrekken van zorg afhankelijk wordt van de mogelijkheid om een beroep te doen op vrienden of familie. Helaas kan ik mijn familie niet opzeggen. Natuurlijk weet ik dat jullie met alle plezier van betekenis willen zijn in de zorg die Leo nodig zal krijgen. Maar aangezien jullie daar in Leerdam, in Numansdorp, Ureterp, Barendrecht of Renesse mogelijk wel hulpbehoevende buren kunnen treffen, wil ik het jullie niet lastig maken. De gemeente-ambtenaar zal jullie immers vanuit jullie eigen woonplaats toch ook al wel dringend verzoeken om als vrijwilliger je buurvrouw te helpen. Dan kan je het niet hebben dat er ook vanuit Goeree-Overflakkee een belletje komt omdat de meneer van de gemeente vindt dat wij eerst onze vrienden en familie moeten inschakelen.

Wij zeggen onze vriendschap daarom in eerste instantie in jullie belang op en hoop van jullie een bevestiging te ontvangen dat deze opzegging wederzijds is. Om eerlijk te zijn niet alleen in jullie belang, maar ook in ons eigen belang. Want als jullie ambtenaar wil dat wij op onze beurt júllie gaan helpen dan zijn we van de regen in de drup.

Verder zoeken wij nog een aantal redelijke angstige voorleesboeken. Want als Leo wordt genoodzaakt om voor te gaan lezen op de plaatselijke naschoolse opvang, dan lijkt het ons wel pragmatisch als we door het karakter van de verhaaltjes eigenlijk spontaan worden verzocht om het voorlezen te staken. Dus graag verhaaltjes waar kinderen angstig van worden, niet meer van kunnen slapen, of die ze gewoon verkeerde moralen bijbrengen. Het maakt niet uit, als het maar ongewenst is voor kinderen. Mogelijk is het niet nodig omdat de verschijning van Leo met zijn MSA-p stem tzt afschrikwekkend genoeg is en spontaan nachtmerries veroorzaakt.

We zijn nog aan het onderzoeken hoe Leo zich kan gaan inzetten voor de maatschappij. En of de inzet die hij al heeft gedaan nog meetelt in de calculatie. Want al die jaren jongerenwerk die hij heeft gedaan, nou, dat scoort toch wel meer dan een of ander duf baantje? Daar heeft hij toch al wel “iets teruggedaan” voor de maatschappij? En wat te denken voor de zorg die hij voor de goudvissen voor zijn moeder had? Wij gaan nog wel even met de Gemeente vragen wat het ijkpunt is. Ook als kroegbaas was hij destijds erg actief in het bestrijden van eenzaamheid. En het leveren van betaalbaar bier. Over maatschappelijke verantwoordelijkheid gesproken.
Het ga jullie goed!

PS lopende afspraken kunnen nog wel doorgang vinden. Als een exitgesprek wenselijk is, staan wij daar uiteraard voor open. Neem dan even contact op. En ook valt er nog wel te praten over de opzegtermijn of afbouwregeling. Ik ben een redelijk mensch!

3 gedachten over “Betreft: opzegging vriendschap per direct

    • Ha die Maike. Ik zie het Hoger Beroep met vertrouwen tegemoet. Ik heb het recht je op te zeggen. En het is óók in jouw belang weet je… 😉
      Het is natuurlijk allemaal wel wat genuanceerder dan in het blog maar het wederkerigheidsbeginsel is daadwerkelijk een criterium dat gaat meespelen in het beschikbaar stellen van zorg/middelen. En de manier waarop dat wordt getoetst/geimplementeerd, dat is afhankelijk van de wijsheid/willekeur/kennis van de ambtenaar. Even cru gezegd…. Maar we kunnen ondergronds misschien wel vrienden blijven. Dat doe ik ook met Emmy heb ik afgesproken…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s