James en Stewart (9 dec – Edinburg)

De verwarming heeft een akkefietje. Het lampje gaat branden en dat lampje geeft aan dat er te weinig stroom is. Dus het opladen gaat niet goed. We hebben daarom een camping gezocht om op te laden maar dat mag niet baten. De reparateur die we op het oog hadden bleek failliet en/of ziek dus gesloten. Op internet een andere gezocht. Maar toen ik verder keek, bleek dat exact dezelfde. Andere gezocht. Maar die had geen tijd. En zijn monteurs ook niet, want die gingen allemaal naar Hamburg maandag voor cursus. Hij kon James aanbevelen. En James kwam langs, op de camping. Hij had alleen zijn gereedschapspulletjes niet bij zich want hij was naar Santa Claus geweest. En maandag was-ie bezet. Daarom verwees hij ons naar Stewart. Richting Edinburg. Daar zitten we nu en morgen gaan we naar de camperdokter.

De camping in Hamilton was van The Caravan Club. Daar kun je lid van worden en dan krijg je korting. Maar als ik het met Leo over “club” heb, dan weet ik eigenlijk al dat hij dat niet wil. ” al krijg ik 50 pond korting- ik word geen lid” – grom… Nou is de camping wel goed qua faciliteiten, maar de sfeer is echt die van een camping voor de grijze golf. Overal bordjes: No ball games – no cycling – no skateboard – op elke hoek. Nou houden wij wel van een rustige camping, maar het ligt er hier wel dik bovenop.

Verder zijn we vandaag begonnen met het Fast Diet. Andrea en Bernd hadden er erg goede ervaringen mee. Het betekent dat je twee dagen per week ” vast”. Dat wil zeggen alleen ontbijt en diner, en dan in totaal 500 calorien voor mij en 600 voor mannen. Vandaag begonnen. Maar het mooie is dat we morgen gewoon gewoon kunnen eten. De tijd ertussen eten we niet, alleen thee en koffie drinken. Mijn ervaring is dat je ook van die tussendoortjes juist ook hongerig wordt. Ook ben ik gebrainwashed; ik heb altijd de overtuiging gehad dat het beter is de hele dag door iets te eten om ” het vuurtje brandend te houden”. Maar wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat het juist goed is je maag eens leeg te laten, en meer zaken. Het is calorieen tellen….. En ik moet zeggen dat het wel goed is dat er tegenwoordig eigenlijk overal wel het aantal calorieen op staat. Zowel Leo en ik wegen teveel. Ik heb mijn persoonlijk record recent wederom ruiiiiim verbroken… Ik heb nog nooit in mijn leven zoveel gewogen……

Verder alles prima. Spits heeft vandaag weer lekker gerollebold met allemaal hondjes. Vaak wordt ons gevraagd welk ras spits is. En wonderlijk genoeg weten sommige mensen wel wat een “Keeshond” is. Alleen hebben ze niet vaak zoń grote zwarte gezien. Da;s ook niet zo verwonderlijk.

image

kleurtjes

image

image

image

image

image

4 gedachten over “James en Stewart (9 dec – Edinburg)

  1. Hee Syl, ik heb je verhaal weer opgepikt, zie dat jullie alweer een paar dagen onderweg zijn. Tsja, wat hebben volwassen mannen van enige intelligentie (!) toch tegen de Mac? Die van mij is ook zoooo anti…jammer!
    Bijzonder dieet…haha ik ben ook weer bezig maar kan het eten niet echt laten staan dus zoek ik het maar in de beweging (lees crosstrainer zucht). Maar ik weet dat je zodra je voet in een camper zet, zo’n 2 kilo per week aankomt als je niet uitkijkt ;-). Weet ook niet hoe dat komt. Alhoewel, als ik op mijn camperbankje zit dan kan ik zonder opstaan de tafel dekken, de vaat afdrogen, routes uitstippelen, make-up opdoen, etcetera.
    Veel plezier, groetjes aan Leo xx

  2. Ha die Linda. Ja, die Mac. Ik moet zeggen dat ze tot nu toe hebben gepresteerd om overal waar wij waren een snelle, stabiele, betrouwbare, gratis internetverbinding te bieden……
    Ja, ik weet wat je bedoelt ook. En als je dan een beetje grijs weer hebt, met een beetje regen, en je zit lekker in je campertje, dan is het zo lekker om wat te snacken, lekker wijntje erbij….. Maar ja.
    Ben ook overigens wel benieuwd wat bij jullie tot de standaarduitrusting behoort, maw ook wat gewoon dubbel is aangeschaft….. We moeten wel gaan bijpraten als ik terug ben. Heb ook het voornemen veel te gaan fietsen dus ritje willemstad…!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s