Highlands – Isle of Skye, Ben Nevis en Glen Coe (17 december)

Je hoeft niet naar het Noordelijkste puntje van Schotland om stil te worden van de ruige gebergten. Compleet met sneeuw, zoń 800 – 1000 meter hoog. “Poedersneeuw” volgens Leo, want inderdaad is – op een paar plekken na – niet helemaal wit. Er is zelfs een enkel skigebied, waar overigens nu nog niet geskied wordt.
Maar daartussen zijn er adembenemende landschappen, waar niets anders is dan een meanderende beek, rivier, met meren. Dat wat het meest opvalt, is dat er geen bomen zijn. Zelfs dus ook geen naaldbomen. Ik vind naaldbomen mooi, maar ze moeten niet overheersen. Daarom heb ik eigenlijk een hekel aan de Ardennen; uren in de auto zitten met links en rechts naaldbomen. Okee, het heeft wel wat, maar ik vind vlaktes mooier. Je hebt dan volgens zeggen ook bosmensen en zeemensen. Ik ben een zeemens, hoewel “Sylvia” godin van het bos zou moeten zijn…..

Ik heb weinig fotoś gemaakt, omdat ik juist de impact van die leegte om je heen niet op een plaatje kan vangen. Ik schiet wel wat met mijn mobieltje, maar dat is maar een klein deeltje.

Het gebied is een nationaal park. Ik denk dat het daarom dan ook is, dat die leegte, eindeloze leegte, zo goed bewaard is gebleven. Want er staat wel hier en daar een huis cq hotel, maar die zijn op één hand te tellen.
Wel zie je veel bussen met toeristen, en ja, ook hier Japanners, en dat is wel bijzonder op 17 december. Want we zien buiten ons heel weinig tot geen campers of caravans. Er zijn wel veel B&Bś, dus mogelijk zijn er daar wel van bezet, maar de piek ligt duidelijk niet in de winter.

We hebben het ons verder erg gemakkelijk gemaakt. We zijn teruggereden via dit mooie gebied naar onze favouriete camping in Edinburg; Mortonhall gate. Medowhead ofzo. Het ligt prachtig, en je loopt de camping uit de natuurgebieden in en een prachtig arboretum. En….. de kroeg om de hoek….

Heb mezelf nu even opgelegd vandaag geen internetkaart te kopen. Die shot internet heb ik gisteravond en vannacht gehad. Ik kon niet slapen en was klaarwakker. Dus om 0400 uur heb ik mijn tabletje gepakt, tot 6.30 liggen facebooken, nog wat surfen, enzo. Het was met recht mijn slaaptabletje…..

Gevuld met niets, een prachtig landschap

Gevuld met niets, een prachtig landschap

Ruig, stoer

Ruig, stoer

wpid-20131216_132611.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s