The MERCEDES Campsite (19 december)

Het is niet fijn om pech te hebben onderweg, maar shit happens. Als je een camper koopt uit 1997 dan weet je dat dat kan gebeuren. We hebben problemen met de stuurbekrachtiging en das nie goe dus hebben een garage opgezocht. Dat is op zich al een uitdaging want niet overal kunnen we terecht. Met een drie meter hoge camper passen we niet eens overal naar binnen. Dus we bellen eens wat rond en heel vriendelijk (op zijn Engels) worden we steeds naar een ander adres verwezen. Uiteindelijk zitten we op de juiste plek; een hele grote Mercedes Benz garage.

Het hele parkeerterrein staat vol met Mercedes Sprinters, de broertjes van onze camper. Het is gek, maar het heeft ook altijd wat spannends; zouden ze ons kunnen helpen, en als er onderdelen besteld moeten worden, wanneer zijn die dan binnen? En ik zie die bedrijvigheid ook altijd wel graag. We hebben mazzel want het is er druk maar we mogen er toch tussendoor. De diagnose wordt snel gesteld; de pomp is kapot. En die moet besteld worden…….

Maar logistiek gezien is Mercedes goed georganiseerd; de pomp zal uiterlijk morgenochten 0600 uur binnen zijn en dan kan er meteen aan gewerkt worden want ze werken in de werkplaats door ś nachts. We slapen dus vannacht op het parkeerterrein. Heeft ook wel wat. Het is een drukte van jewelste. Altijd wat te zien, autos rijden af en aan.

“Ze doen vast niet aan afvalscheiding op deze camping” zegt leo als hij de afvalzak wil afvoeren. Verder doen we gewoon alsof het een camping is. Alleen de toiletten….. We hebben ons eigen toilet maar ik zal jullie toch even wat intieme geheimen vertellen over ons toiletgebruik. We hebben zo’n mooie cassette maar eigenlijk willen we daar niet op poepen. Dat leegt niet zo makkelijk. Dus Leo en ik hebben eigenlijk een soort gewoonte om niet in de camper te poepen, noodgevallen daargelaten. Onze eerste stop ś ochtends is dan ook bij een horecagelegenheid, waar feitelijk het toiletbezoek hoofdzaak is en waar we dan voor ons fatsoen ook een koffie bestellen. Dat gaat heel goed.

Toen we in Zuid-Italie waren hebben we op die manier ook heel wat horecagelegenheden gezien, en zodoende ook een grote diversiteit aan toiletten. Ik kan me nog herinneren dat we een klein café binnenstapten en onze koffie bestelden. Ik ging vervolgens naar het toilet, en ja, je checkt dan wel even of er toiletpapier is. En dat was er. Dus ja, dan doe ik wat ik wilde doen. Maar toen ik wilde doortrekken gebeurde er niets. Er kwam geen water, niets. Dat is tamelijk genant als je juist gedefaeceerd hebt…..

Ik keek om mij heen of er misschien andere waterbronnen waren, en een emmer ofzo zodat ik zelf handmatig iets door het toilet kon gooien, maar dat was er niet. Een beetje facilitymanager is niet voor een gat te vangen, dus vakkundig lichtte ik het deksel van de stortbak en bestudeerde de vlotter. Maar die was kaduuk, het mocht niet baten. En het was wel duidelijk dat deze storing niet van vandaag of morgen was….

De hele toilet was overigens niet fris maar ja, honger maakt rauwe bonen zoet, eeeeh, aandrang maakt vieze toiletten welkom… Ik frunnikte er nog even aan, maar mijn pogingen waren tevergeefs. Ik moest opgeven en droop af naar Leo, die inmiddels toe was aan een wcbezoek… “De wc trekt niet door” fluisterde ik hem in, terwijl hij opstond om naar de toilet te lopen, nog voordat ik hem de ernst van de situatie kon schetsen. “Ik kijk wel even” hoor ik hem zeggen en hij verdween naar het toilet. Niet lang daarna komt hij terug. “Hij is kapot inderdaad, maar ik heb ook wel even …..”… Ik wilde het niet horen. “Ja” zegt Leo, “ik heb ook de vlotter nog even bekeken, maar daar is niets aan te doen”. Ik wist wat hij bedoelde. We hebben heeeeeeel snel afgerekend.

Daarom is een camping voor ons ook altijd wel plezierig. Kunnen we even gemakkelijk… Maar ja, een Mercedes garage? Na het eten ging ik toch even kijken en ik liep de grote wachtruimte in waar een lege receptiebalie was. Door de showroom lopen, en dan achterin naar de invalidentoilet. Super…!! Ik wil altijd de toilet wel goed achterlaten. Hebben jullie dat nou ook, dat er dan soms iets nog achterblijft, waardoor je weer heel lang moet wachten tot de stortbak vol is, om dat laatste flubbertje – hoe klein ook – ook weg te spoelen? En soms gok je verkeerd, trek je te snel opnieuw door en is er niet voldoende water om het gevalletje weg te spoelen. Moet je vervolgens weer opnieuw wachten. Of je hebt een toiletpapiertje waar lucht onder blijft zitten en dat je dan drie keer door moet trekken. Ik heb nu uitgevonden dat je dan met de wcborstel de lucht eruit moet drukken, en dan kan je hem doorspoelen. Dat heeft als nadeel dat soms het toiletpapier aan de borstel blijft hangen. (Zucht)

Verder heeft Leo vandaag voor elkaar gekregen om mijn databundel van de telefoon te gebruiken voor internet op mijn tablet. Tethering heet dat. Daarom kan ik deze blog morgenochtend gaan plaatsen. Want ja, dit is dan wel een beste camping, alleen aan de WIFI voor gasten kunnen ze nog wel wat doen……Leo was bijzonder gemotiveerd eea uit te vogelen… “Nu is het niet meer nodig, schat, om naar die – hoe heet die tent ook weer – te gaan……” 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s