23 mei – Oyten (Duitsland)

Nog geen half uur onderweg en toen wist ik al wat we waren vergeten. Zweedse Kronen (het restje dat we van de vorige vakantie overhadden) en handdoeken. Ik had dan ook niet zoveel tijd om te pakken want ik kwam woensdagnacht aan na een weekje Portugal. Handdoeken kopen we wel, al drogen ze dan eerst voor geen meter, en we kunnen Zweedse Kronen uit de Zweedse Flappentap halen. Het restje van deze vakantie stoppen we dan wel weer bij het restje van de vorige vakantie….

We zijn nu onderweg naar Noord-Duitsland. Globale planning voor de komende 6 weken is Denemarken, Zweden, Noorwegen, of zoiets. Maar eerst een tussenstop in Rugen bij de Oostzee, waar Bernd en Andrea, Duitse vrienden die in Engeland wonen, nu vakantie houden.

Vanmorgen zijn we nog even langs onze Bert geweest, de camperman in Musselkanaal…. Want de achteruitrijdcamera doet het niet. Bert heeft alles bekeken maar constateerde dat het waarschijnlijk de camera zelf is, en hij had geen reserve liggen. Dus die gaan we dan maar op de terugweg ophalen, zo over een week of 6….. En in de tussentijd moeten we dan maar alleen vooruit rijden. Mooi. Kunnen we tenminste toch nog een keer zeggen dat Leo niet achteruit gaat…. 😉

We hebben wel weer een prachtig plekje. Op de navigatie ‘camperplaats’  ingetikt. Soms is dat raar, dan krijg je een lijst met camperplaatsen in de buurt, en dan kies je er een die bijvoorbeeld 4 km van je huidige bestemming ligt. En als je die dan selecteert dan geeft de navigatie aan dat het nog 21 kilometer is. Dat zóu natuurlijk kunnen als er tussen het bekijken van de lijst met camperplaatsen en het daadwerkelijk selecteren van eentje een tijdje zit, maar zo lang doe ik daar niet over. Dat betekent dat je in een minuut 17 kilometer van de plek verwijderd bent. Dat moet je 17×60 = 1020 kilometer per uur rijden. Nu, ik kan u zeggen dat rijden wij niet….
De wegen van de navigatie zijn ondoorgrondelijk….. Maar goed, de volgende selectie was wel dichtbij, ook na selectie en dit is een prachtige, gratis plek ergens bij een sportcomplex. Geen andere campers te bekennen.

Morgen richting Rugen. Wel een aantal kilometertjes…. Maar het is erg leuk Andrea en Bernd weer te zien.

4 gedachten over “23 mei – Oyten (Duitsland)

 1. Tsja en mijn ervaring is dat 1 op de 10 camperplaatsen uit de navigatie gewoon in het niets eindigen… Maar dat geldt ook voor borden met een campertje erop, volg volg volg en ineens volgen er geen borden meer en ook geen camperplaats, typisch. Hee maar lekker joh, wij komen net uit Duitsland, net terug van een trouwerij in Hamburg.
  Heb je nog een plekje voor Pietje kunnen vinden??? Zelfs nadat je zijn zangtalenten en plein public op Facebook hebt gepost?? 😉
  Als je in Zweden bent moet je in midden Zweden eens naar de sluizen gaan kijken. Daar moet je met je bootje zo’n 17 sluizen af in 1 ruk….heel indrukwekkend, maar dat heb je misschien vast al gezien, met een zeeman aan je zijde. Ben benieuwd naar de verhalen! xx

  • Gaaf Hamburg, daar hebben Andrea en Bernd lang gewoond voordat ze naar Engeland verhuisden. Ben ik erg vaak geweest. En Pietje is naar John, de broer van Kees die de man is van Jenny. Hij heeft al twee kanaries. Pietje blijkt geen echte kanarie maar een bastaard kanarie-gors. John heeft hem Sjors gedoopt. Sjors de Gors vond hij leuk. Heb hem persoonlijk naar Rotterdam gebracht en was helemaal blij. Sjors begon meteen te fluiten en John vond het (nog) prachtig…. Misschien gaan we wel naar de sluizen. Keep in touch. doeeei syl

 2. Andrea und Bern gruße!
  Kan ik die mooie letter eens gebruiken ☺;-)
  Fijne reis Syl en Leo en schrijf maar veel…ik like wel!
  Doe in Zweden Arno de groeten als je hem tegenkomt…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s