Baby van de ooievaar – Vilnius 2 juni

Soms is de chronologie van de posts niet helemaal goed, maar je begrijpt me wel….
Deze had ik voor de wildkamperenpost moeten plaatsen…

We waren er helemaal klaar voor; paspoort in de hand, even afgestemd wat we zouden zeggen als ze zouden vragen waar de reis naar toe gaat, en spits in de “houd je kop-modus”. Maar de grens tussen Litouwen en Polen is gewoon open. Niks slagboom, gewichtige douaniers of controles.
We zouden naar Helsinki. Ik ging toch twijfelen dus kort voor de grens nog even gevraagd aan Leo waar Helsinki eigenlijk lag voor als ze zouden dóórvragen… 
Over de grens meteen een kaart gekocht bij de pomp. Zitten we in de camper te kijken waar we zitten, kunnen we dat niet vinden. Na enige tijd komen we er achter dat ik de kaart van Letland heb gekocht. Latvija lijkt wel een beetje op Litouwen.

We zitten nu in de camper in een bos in Litouwen. Prachtig. En vanavond bij de avondwandeling een hert op het pad. Groter dan een ree, kleiner dan een damhert, tussenhert zeg maar.

Onderweg zien we veel ooievaarsnesten. Bij veel boerderijen is een nest. Het is blijkbaar babyboom bij de ooievaars want we zien heel veel nesten waar kleine ooievaarsbekkies bovenuit steken. Bij mij rijst wel de vraag wie de ooievaarsbabyś bij de ooievaar brengt….

Morgen word ik losgelaten in Vilnius, de hoofstad van Litouwen. Ben erg benieuwd. Geen idee wat ik kan verwachten. Wel lekker om een dagje zelf door de stad te crossen.

Inmiddels is het dus “morgen en zit ik in een internetcafé. Leo heeft een plek met de camper opgezocht bij een park en ik ben tot ca 1700 uur dismissed. Er zijn hier veel café,s en lounches, en best wel hip. Dit is nog een tamelijk alternatieve, beter voor mij dus (!).. Met mijn slonzige langebroek. Lekkere caffe latte erbij. Probeer ik dat in het litouws uit te spreken, beginnen ze in het engels. Ik denk dat ik dat in het vervolg ook maar doe.

image

image

Lupine groeit hier als onkruid. In Noorwegen is het zo wijd verspreid dat het verboden is het in de tuin te hebben.


image

Kruising Keeshond en Lama......

Een gedachte over “Baby van de ooievaar – Vilnius 2 juni

  1. ik heb ook nognooit in de natuur ( wild) zoveel bloemen gezien als in kroatie en op de eilanden overweldigend en zo groen, daar kunnen spanje, portugal en griekenland niet aan tippen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s