Kinderjolijt – nog steeds Appeleiland – 3 juni

Spits mag niet grommen tegen vreemden. Maar wel tegen mensen met groene T-shirts aan met ASCI erop. Dat is een instantie die campings keurt en dat laat doen door mensen die in ruil daar voor een forse korting krijgen op het campinggeld. Er kwam zo’n echtpaar, uiteraard weer zo’n type grijze golf, je weet wel, zo’n vrouw met kort grijs haar…. Hollanders. Met een groen Tshirt dus, allebei, met daar achterop “Inspection”. Ze zaten met veel gebaren in steenkolenengels de mevrouw van de camping allerlei vragen door elkaar te stellen. De vrouw  deed het woord, de man zat er wat sullig bij.

De manier van lopen stond me al niet aan. Zo’n “ik ben wel belangrijk maar verder heel gewoon gebleven”-houding. Ze kwamen later nog langs bij onze camper. Of ze ons een paar vragen mochten stellen. Maar dat mochten ze niet. En daarvan zeiden ze eensgezind – ook de man herhaalde het nog eens – zoals ze dat overduidelijk in het instructieboekje hadden gelezen en ook nog bij de jaarlijkse inspecteursdag besproken hadden – dat dat kon, dat dat mocht, dat we geen vragen wilden beantwoorden.

En verder hebben we gisteravond onwijs genoten van de oneindige stilte hier op de camping. En dat is maar goed ook want er is naast de groene t-shirts nog een plaag erbij gekomen. Schoolkinderen, drie klassen….!! Het is ons lot. Eigenlijk onze straf. Dat we altijd zo lekker zitten te pochen dat het zo fijn is buiten de schoolvakanties op reis te zijn. Net zoals wij in Italie ooit een aantal musea bezochten. “Lekker rustig is het, schat”…. zeg je dan nog, voordat er vier bussen stoppen met kinderen die ook als educatief programma het museum gaan bezoeken. Schreeuwend, giegelend, roepend, rennend….

De schatjes op de camping zetten hun tentjes ook nog eens precíes naast onze camper. Ja, hier is het tenminste vlak he, maar een beetje kampeerder gaat toch scheef staan, in de boomgaard, ja toch. Niks daarvan. We hebben de camper maar verhuisd. Naar plaats één, dicht bij het restaurant waar de dotjes natuurlijk vanavond ook gaan eten, want die kampeerders van tegenwoordig koken hun eigen potje natuurlijk niet meer, zoals dat zou horen!

ee

image

Een klein deel van de tentjes….. Kindertjes zijn aan het zwemmen, de poepies.

6 gedachten over “Kinderjolijt – nog steeds Appeleiland – 3 juni

 1. Ha ha….en dan vanavond 😊 als ze de dropping, spooktocht, bonte avond of kinderdisco hebben…
  Misschien zelfs karaoke….
  En o ja ook zo leuk, als ze moeten plassen vannacht ( de meisjes) die gaan met zn zessen…
  En de jongens….stiekum alcohol gedronken ( veel ) en dat moet er ook uit vannacht 😊
  Ik zou er maar voor gaan zitten met een lekker wijntje 😉

 2. wij hebben geen last van kinderen het is hier heel stil alleen is volgens ons jullie piet hier ook op vakantie gek worden van hem van de ochtend tot de avond en volgens ons gaat hij ook nog eens overal mee naartoe.jullie hebben hem niet goed afgericht, maar goed dat jullie zelf geen kinderen hebben want dat was nooit wat geworden qua opvoeding. wij hebben het hier heel erg naar o s zin op het eila d hvar, misschien iets te warm maar klagen niet. hoop dat jullie snel verlost worden van die plaag ( zo,n reisje mag toch niet langer dan 2 dagen duren). kruip lekker et z,n drieen in jullie mandje oren en ogen dicht wakker worden en dan pet horen dat met een verademingzijn. gr van ons

  • Ja, Pietje is altijd vrolijk, dat weet je. Dat zouden onze kinderen ook altijd zijn geweest… met zulke ouders! HVAR daar zijn wij ook geweest, prachtig. Kroatie is zo mooi. Geniet ervan. Ons reisje en dat van jullie mag langer dan 2 dagen duren. De meute is nu aan het barbequen……

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s