Litouwers, doordouwers – Camping Appeleiland, 2 juni – Moletai Litouwen

Ben in Vilnius naar de kapper geweest. Liep een kapper binnen die me wel wat leek maar ze hadden geen tijd. Er werd wat heen en weer gepraat en toen kon het ineens wel. De mevrouw knipte me heel snel maar – en dat is bijzonder – ik ben tevreden. Ik kreeg een formuliertje in te vullen waarop ik mijn handtekening moest zetten maar mijn paranoide instelling denkt dan meteen dat dit gewoon een zwarte knipbeurt is en dat de poet onderling wordt verdeeld. Het formuliertje is om het naar mij toe echt te doen lijken….

Leo had die dag met Spits een aantal wandelingetjes gemaakt. We reden om 17 uur de stad weer uit, maar wat een ellende. Heel druk verkeer en Litouwers zijn doordouwers. Ze wroeten zich er tussen en dus is Leo dat ook maar gaan doen. Hij is met veel zaken misschien niet snel, autorijden gaat nog erg goed. Hij heeft ons heelhuids de spits uit gereden.

Onderweg nog een boodschapje doen. In de stad spreekt men wel engels, voor zover je dat kunt achterhalen bij het bestellen van koffie. In de supermarkt op het platteland is dat anders. Ik sprak een winkelmeisje aan en vroeg in het engels of ze bonen had. Ze begreep er niets van. Ik vroeg het aan nog een aantal mensen maar ze begrepen wel wat engels, maar niet wat “beans”  waren. Ik spotte toen een jonge knul van een jaar op 15 of 16. Ik dacht daar mee kans mee te hebben en inderdaad, die wist het wel! Ik vroeg hem om het aan de winkeldame te vragen. Die wees naar een rek, maar daar waren alleen gedroogde bonen. We eten dan maar wat anders.

We staan nu op een camping. De naam doet al vermoeden dat het een Nederlandse eigenaar heeft, en dat is ook zo” Appeleiland. Een grote, erg mooi gelegen camping met een aantal trekkershutten, en veel faciliteiten. We zijn op dit moment de enige gasten!!

Hoewel we hadden gezworen nooit meer op een camping te douchen, hebben we ons toch laten verleiden om de invalidendouche te gebruiken. Een nieuw gebouw, dubbele douche (wel zo gezellig) en veel ruimte. De mevrouw had de boiler nog gechecked of die op temperatuur was. Dat zou zo moeten zijn maar de douche was toch weer niet warm. Ik doe het niet meer, ik herhaal, ik doe het niet meer. Ons eigen douche dan maar! Loeiwarm en betrouwbaar. Okee, je moet even wachten als de een gedouched heeft tot het boilertje weer opgewarmd is maar na 15 minuten kan je warm douchen….

image

SYLFIE!

2 gedachten over “Litouwers, doordouwers – Camping Appeleiland, 2 juni – Moletai Litouwen

  1. Haha hele leuke Sylfie, jammer dat de kapper beetje ver weg zit. Wat een heerlijke naam voor een camping: Appeleiland! Ik zie allemaal appelbomen met glanzende rode appeltjes eraan zover als je kunt kijken….
    Ja, ik heb ook heel vaak sputterend van boosheid in een douche gestaan, maar ja als de kleertjes al uit zijn, dan zet je door. Naderhand beetje hoofdpijn van de koude douche, maar voelt ook wel weer stoer.
    Ben benieuwd waar de reis verder naar toe leidt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s