11-12 juni * Naakt zwemmen in het meer (Teisko (boven Tampere), en Peraseinajoki) – Finland

Die plaatsnamen, daar moeten dan ook nog allelei Umlaut’s op….

Gisteren op de camping naar de sauna. Een sessie voor heren en een sessie voor dames. Een sociaal gebeuren heet dat te zijn, maar ja, de dames zaten me wel erg aardig aan te kijken maar ze spraken geen woord Engels, en dan ben je gauw uitgepraat. De gemeenschappelijke sauna geeft echter een band zonder woorden. Afkoelen moet dan wel in het meer, alleen deden de dames dat discreet in hun zwempak. In de sauna waren ze wel poedeltje naakt. Er was er ééntje die wel naakt de steiger afliep, en later twee, omdat ik het goede voorbeeld volgde en wat is lekkerder dan in je nakie in het meer? Ik deed wel mijn handdoek aan onderweg naar het trappetje…. Wel is het water wat bruin, wat wel raar is als je op je rug zwemt en dat bruine water op je buik ziet….

Best prima camping met mooie grote plek, en lekker rustig. Maar ik was even met Spits weg, kom ik terug, staat er een touringcar achter ons. Met opschrift: Charter, Northern Girls. Zoń 55 personenbus, je weet wel. Maar de meisjes waren wel stil, en het waren er geen 55 maar slechts 6….

image

Vandaag op een andere camping (ja, soms zijn we net gewone mensen want dan gaan we naar campings), ook weer naar de sauna. Lekkerder want heter en afkoelen ook in het meer. Er was een klein meisje dat een praatje met me maakte maar mij met open mond aan stond te kijken toen ik in het Nederlands antwoordde. Erg aandoenlijk. Verder veel oudere mensen die naar de sauna gaan en moeders met kinderen.

Wel een klein bedrijfsongevalletje. De rum is uit het kastje gevallen. Koffie om, en een tweede buts in het tafelblad. De eerste keer was ook van die rum maar we dachten dat het nu beter zou gaan omdat de fles anders stond. En koffie over leo maar die bleef verder ongedeerd. Wel een was draaien. Maar die wasmachines zijn onduidelijk en er hangt niet een briefje in het Engels bij. Onbegrijpelijk!!

We gaan morgen kijken of we een boot kunnen boeken naar Zweden, maar vooralsnog lukt dat niet omdat alle invulveldjes ophouden bij hoogte van het voertuig 2.6 meter. En we zijn 2.95. Die 35 centimeter kun je moeilijk verstoppen…!!!

Grappig dat op veel campings in dit seizoen de vakantiekrachten worden ingewerkt. Vrijwel overal worden we ingeschreven door onwennige receptionisten…..

Vandaag op een camping die eigenlijk een clubcamping is. We hebben niet zoveel met clubs, en eigenlijk moesten we 35 euro betalen. Maar de mevrouw heeft me gematst, ze zei later dat we maar 18 Euro hoefden te betalen. We hadden geen campingkaart en waren geen lid, maar ja, 18 Euro is toch 18 euro en het leek erop of we anders waren weggegaan….

Morgen wasje draaien, dat hopen we dan.
Als het lukt…. Verder is het vandaag erg slecht weer. Regen houdt niet op.
“Perhaps there is snow” zei de campingdame nog….. Nu ja….
Verder alles goed.

image

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s