Wasje doen – 13 juni * Peraseinajoki

We hebben een overtocht geboekt met de ferry naar Zweden (Naantali – Kappelskär). Natuurlijk betalen we dan de passagiers en de auto. Maar voor Spits moeten we 55 Euro betalen, want omdat Spits meegaat, moeten we ook weer een cabine huren, die 35 Euro kost…. We hebben die cabine niet nodig omdat we overdag varen…. En dan nog die 35 Euro van Estland naar Finland. Maar je moet er wat voor overhebben om je hondje mee te nemen op vakantie. We hebben er ook wel plezier van.

image

Soms ook niet. Als je ’s ochtends Spits gaat uitlaten, dan wil je dat buiten de camping doen. Als je dan een grote camping hebt, poept hij soms voor we de camping uit zijn. Daar ben ik op voorbereid dus ik pak een plastic zakje en pak de warme,  verse drol op, en maak een knoopje in het zakje. Dat zakje stop ik niet in mijn zak…. Dus houd ik in mijn hand, in de hoop dat ik een vuilniszak tegenkom. Maar die kom ik niet tegen, dus ik verlaat de camping, en loop met de warme drol in het zakje…. Ook buiten de camping geen vuilnisbak. Loop ik daar met die drol. En weet je dan hoe trots ik op mezelf ben als ik – terwijl ik weet dat NIEMAND me ziet – die drol weer uiteindelijke dus noodgedwongen weer terúg de camping op sjouw, op zoek naar de prullenbak bij onze camper…???!!!

Maar verder gaat het heel goed met Spits. Leo laat hem vaak uit, en soms ook ik. Hij luistert goed. Hij slaapt veel, ook voor hem is het eigenlijk best vermoeiend, omdat hij steeds een nieuwe omgeving moet verkennen.

Verder vandaag gewassen. Een wasje doen is een project. Om te beginnen hangen er tientallen briefjes op en rond de machines, en vaak met uitroeptekens!!! En soms ook in HOOFDLETTERS!!!!!!! Maar dat dan zo ongeveer RAAÖRRROBTTWS!!!!! Fins is echt een bijzondere taal, heel veel dubbele medeklinkers! Uiteindelijk muntjes gehaald, maar dat was ook niet eenvoudig. “Coins for the washingmachine”  begreep de receptioniste ook niet. Dus ik heb maar een soort pantomine opgevoerd en uitgebeeld dat ik ergens muntjes ingooide. “Tjoeps, tjoeps”  was mijn tekst erbij, bij de beweging die het ingooien van muntjes uitbeeldde…

Morgen weer door. Het is wel koud hier. Via de stream luisteren we naar Radio 1 en gaan de wedstrijd voetbal wel volgen Spanje/Nederland.
Nu lekker even kacheltje aan, wijntje, koffie…. En vanavond slapen onder een fris gewassen dekbed.

image

5 gedachten over “Wasje doen – 13 juni * Peraseinajoki

 1. PS Een GRATIS tip….
  Als je toevallig langs Schin op Geul komt staat links onderaan de Geulberg, nét voor het viaduct naar de kerk, een soort paaltje met daaraan een houder met wel 100 hondendrolwegwerpzakjes!
  En jawel….helemaal voor niks, noppes !

  Sssssst 😉

  • haaa die truusje, het gaat niet om de hondezakjes, maar dat je een drie kwartier met een natte warme drol in je handen loopt…… Ik heb nu biologisch afbreekbare zakjes. Van mij mag ik die dus vanaf heden toch in de bosjes gooien!!

 2. stom he wij werdengefeliciteerd door een oostenrijker en wisten niet waarmee heel het voetballen vergeten dat moet ons weer overkomen we worden oud

  • Of je wordt verstandig… Eigenlijk heb ik een hekel aan voetballen en vind ik dat er veel te veel geld in omgaat en dat er met voetbal als legitimatie veel fout gaat. Maar het volk wil brood en spelen….. dat is van alle tijden. En alle agressiviteit zal ergens anders naar toegaan denk ik als er geen voetbal zou zijn. Maar verder ben ik best een positief mens hoor….. Veel plezier doeeeei syl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s