14 juni * Zaterdagavond in Säkylä…

Club-Med, maar dan voor oude, chagrijnige Finnen, in plaats van mooie, vrolijke jonge mensen…..  Zo typeert Leo de camping waar we desalniettemin twee dagen hebben gestaan omdat we weinig te maken hebben met de overige kampeerders die inderdaad gemiddeld 80 lijken te zijn. Maar de camping was deel van een keten waar je lid van kon zijn. Omdat we in het voorseizoen waren en omdat het erg rustig was mochten we toch voor een schappelijke prijs daar staan. De mensen van de  camping zelf waren wel ontzettend vriendelijk overigens.
Finnen zijn erg op zichzelf. Dat is dan ook wel weer een voordeel, want ze laten je lekker met rust als je ergens staat.
Het was nog anders in Estland, Letland en Litouwen. Daar wendden de mensen zich echt van je af. Ze meden onze blik. Als je ze tegemoet kwam, en je zocht oogcontact, keken ze weg. Heel typisch, een soort verlegenheid? Of zien we er een beetje raar uit? Een lange, grijze Hollandse dame, met een wankele man met baard en zwarte hond, in een oude Mercedescamper.

Gisteravond naar Radio 1 geluisterd via internet. En na afloop toch maar niet luid toeterend over de camping heen gereden.
Onderweg echt een elk gezien (of eland, of rendier, ik weet het verschil niet). Gaaf. Wel miste ik de hoorns, maar het zal wel een vrouwtje geweest zijn. Gewoon op klaarlichte dag, etend in een grasveld. En dat ook juist kort nadat ik met een pruillipje tegen Leo had gezegd dat ik nog niet één hertje had gezien! Leo betwijfelt of het kan, zoń beest overdag in het wild. Maar er staan steeds van die borden langs de weg met waarschuwing voor overstekende elken. En dat zal toch niet door de Finse marketingafdeling gedaan zijn? Leo heeft overigens ook smeerkaas met rendier gekocht… Huh?

We staan nu op een plek die aangegeven werd als zwembad, en het is aan een groot meer. Er liggen ook boten, en er is een speeltuin aan het water en een horecagelegenheid. Daar dronken we een biertje en een wijntje (wijntje kostte 7,50)…. Het is een komen en gaan van mensen. Echt een zaterdagavond uitgaansgelegenheid. Verliefde stelletjes, dronken Finnen, en dure auto’s. Achter de horecagelegenheid bleek ook een sauna te zijn waar goed gebruik van wordt gemaakt. Verder nog een trailerhelling waar het een drukte van belang is. We vermaken ons met het bekijken van de tewaterlating van een houten bootje dat dus niet blijft drijven.

Nu is het zondagochtend. Goed geslapen. De Finse aardstralen zijn uitstekend. Zonnig vandaag. We gaan langzaam naar Naantali tuffen waar we dinsdag de boot nemen waar we wél op passen. All inclusive, we kunnen niet wachten… ;-

image

image

image

2 gedachten over “14 juni * Zaterdagavond in Säkylä…

 1. Wil ik me toch nergens mee bemoeien maar Naantali ken ik toevallig erg goed!
  Ben daar nogal eens geweest voor m’n werk de afgelopen jaren.
  Een prachtige stad! Wist je dat er verschillende veerboten daarvandaan vertrekken naar Zweden?
  Arno zit daar nog steeds en komend weekend is het Midsummerfest…
  Ik twijfel om erheen te gaan volgend weekend, lijkt me leuk.
  Als jullie dan even oversteken richting Gőtenburg kom ik even een bakkie doen …. neem ik stroopwafels én drop mee!

  • Ik dacht al waar ken ik het van….. Ja, die veerboten…. We wilden een andere, maar wij waren 30 centimeter te hoog….. Deze is speciaal voor vrachtwagens, wordt gezellig! Ik weet nog niet of we naar Arno gaan. Op de boot bekijken we wat de verdere route wordt…. dddddoooooeeeeiii

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s