Mosinflatie – Tived 21 juni – Camping Tiveden

Wat een prachtig bos. Zo’n heerlijk chaotisch bos, waar het een teringzooi is van keien, wortels van bomen, oud hout, moeras, takken…. En Spits genoot ook. Op de een of andere manier liep hij moeiteloos de gemarkeerde route, een meter of 5 voor me, en keek af en toe achterom, zeker als ik aan het klauteren was.

image

Oerbos

Onderweg weer lekker fotootjes maken. Zie je een prachtige slak, en zit je er met je snuffert op, onhandig op je knieen tussen kriebelende grassprieten, klaar om het perfecte plaatje te schieten, voel je ineens Spits in je oor lebberen als ultiem gebaar van liefde, terwijl de slak door de lompe poten van mijn knuffelhondje meteen ineenkrimpt en niet meer voornemens is tevoorschijn te komen. Uiteindelijk nog wel gelukt, en de Zwarte Wegslak, die wel 15 centimeter lang kan worden, heb ik ook op filmpje. Je kunt nog net het smakken horen…..
Smakkende Zwarte Wegslak…..

image

Zwarte wegslag. Komt voor in Noord-Europa en Noord Amerika. Hoe noordelijker, hoe zwarter. En kan wel ca 15 centimeter worden. Deze was zoń 10 centimeter.

Het fotograferen met mijn telefoon is wel makkelijk. Die spiegelreflex is thuisgebleven. Daar ga ik wel weer mee aan de slag. De camera op mijn telefoon (Samsung Galaxy GT 19505) is wel okee, maar soms zie ik niets op het scherm door de zon. Ik klik dan ook regelmatig op de gok, na ook op de gok scherp gesteld te hebben.

Het bos is lekker ruig, en veel mos en daar houd ik van. Maar er kan toch niets tippen aan die immense mospartijen in IJsland. Heb je eenmaal de perfecte mospartijen gezien daar, dan vergelijk je mos altijd met wat je daar gezien hebt. Typisch gevalletje van mosinflatie!

image

Mosinflatie. Mooi mos, maar ja, dat mos in IJsland he.....

Het is net zoals met de plekjes om te kamperen. Je vindt steeds mooie plekjes, maar vergelijkt ze toch steeds met de plekjes die je al gehad hebt. Die probeer je steeds minimaal te evenaren, of zelfs een beter plekje te vinden, dus je bent steeds minder snel tevreden….  . Plekjesinflatie!

Het was een prachtige wandeling, en zo heerlijk weer. Mooi zonnig met een fris windje. Spits was doodmoe, stortte neer toen we terug kwamen bij de camper.

Ik voelde mijn knieen ook. Vannacht zal er flink gesnurk te horen zijn. Van Spits natuurlijk…..

image

Wilde aardbei, micro-opname.... 😉

image

Orchidee toch?

image

Mierenhoop - ditmaal niet op mijn knieen voor een close-up... 😉

image

Kijk, zo blond wil ik dus mijn haar verven......

image

Miniwereld Mos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s