Gothenburg / Tjörn – 24 juni * Downtown overnachten

image

Natuurhistorisch museum. Altijd leuk. Was eigenlijk vooral op zoek naar van die opgezette insecten.... Maar kwam toch bij de tijgers en een opgezette walvis. De vitrines zelf in zo'n museum vind ik vaak nog mooier, van dat mooie hout, en oude glas. Ook hier veel schoolkinderen, zo gezellig ..... ;-).... hmmm.

Van onze “reisadviseur” in Zweden Arno kregen we de tip naar Tjörn gegaan. Het eiland dat in de jaren 80 alleen met pont bereikbaar was omdat de brug was ingestort na een aanvaring door een Libisch vrachtschip. We hebben die nacht prima geslapen op de parkeerplek van de voormalige pont na nog een glaasje te hebben gedronken met Arno.
Tjörn is het eiland waar veel Zweden hun vakantiewoning hebben. Wel toeristisch maar niet storend en nog onwijs veel mooie stukken, prachtige, heuvelachtige, lieflijke landschappen. En die bermen, die bermen. Elke berm is een plaatje van bloemen en grassen en riet.

We zagen nog een verwijzing naar grafheuvels, en dat leek ons wel wat. Ter plekke gekomen bleek dat het ook een landschap met kunstobjecten was die je voor 10 Euro ook moest afnemen wilde je de grafheuvels zien. Ik had niet zoveel met die kunstobjecten. Het valt me wel op dat ik daar dus ook geen fotoś van neem. Gewoon omdat ik de P in had. Gedwongen om de kunst te zien, en dan voor 10 Euro, en dan nog niet eens een fatsoenlijke toilet maar een dixie. Heb je daar ooit op gezeten? Het gaat goed totdat je de wc bril oplicht, want daar ligt dan gewoon open en bloot de opbrengst van een week faecalien van de bezoekers van de grafheuvels…. Ik ben zo attent geweest een toiletpapiertje op mijn  productie te draperen.

Gisteravond in Gothenburg aangekomen. Een prachtige stad. Groen, veel, sjiek, oud, nieuw. En heel, heel, heel veel eettentjes. En dat is eigenlijk een fout woord. Eetgelegenheden. Grote terrassen, en sjieke etablissementen.
We staan echt in het centrum tegenover de attractie Fisherkorke, de viskerk,  waar vis verkocht wordt. Tarieven zijn echt super schappelijk. 1.60 per uur en tussen 2200 en 0800 uur 20 cent per uur. Nou dat is te overzien. Een goedkope camping downtown dus. Ik blijf een Nederlander, heb het altijd over de prijs, ja Trudy, ik weet het……

image

Zoek de camper (part 90)

image

Het levendige HAGA in de vroege ochtend. Ja, als je zo vroeg op pad bent als ik, dan zijn de terrasjes nog leeg .... (Het is immers al half elf haha)

image

Spits wat ben je veranderd!

Vanmorgen ga ik naar het Natuurhistorisch museum. Onderweg daarnaartoe even een koffiestop, deze dus. OVeral is wifi, in de kleinere tenten moeten ze nog wel onder het stapel kassabonnetjes naar de code zoeken maar het werkt super. Ik zit nu in HAGA, een buurt waar vroeger de arbeiders woonden. Mooie straatjes, kleine winkeltjes, maar heel sfeervol. Kortom, Gothenburg is mooi.
Ik ga nu richting Museum.

Inmiddels terug uit het museum…. Erg mooi. Nu terug naar Leo. Ik heb in de tussentijd ook twee pofbroeken gekocht in deze alternatieverige omgeving. Als ze niet staan, dan kan ik in elk geval mezelf troosten omdat er een solidariteitsgarantie op zit; de helft van de verkoopprijs gaat gegarandeerd naar de makers in Pakisten enzo. HEb even flink gespendeerd….. Voor het goede doel natuurlijk!

4 gedachten over “Gothenburg / Tjörn – 24 juni * Downtown overnachten

 1. Syl….hier wil ik óók alle prijzen weten hoor, dus brandt maar los!
  Ook adresjes bewaren voor de pofbroeken ( heet dat niet gewoon harembroek?) want ik kom er binnenkort aan!
  Heb je vis gekocht of ben je voor de vissen de kerk uitgegaan?

 2. En sorry. ..je moet toch maar weer eens op huis aan….ik zag 2 (!) spelfouten, dus een teken dat je je moerstaal aan het vergeten bent.
  xxx

 3. Neehee….opgezetteN insecten moet zijn OPGEZETTE zonder N.
  En een wc bril LICHT je op…of je ligt erop 😊
  Kijk wéér een pluspunt voor wordfeud…
  En komt er ook een foto van je pofbroek?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s