Hamburg Finkenwerder * 1 juli – Kamperen op het erf

Birgit en Wolfgang wonen in Finkenwerder, een soort Betuwe-gebied bij Hamburg. Erg mooi, maar soms vervreemdend als je tussen de fruitbomen en landelijke weggetjes rijen kranen van de Hamburgse haven ziet staan.

Birgit en Wolfgang hebben ook een schuurtje neergezet. Eerst de vier garageboxen gesloopt en nu een carport gebouwd in Zweedse stijl, oplopend naar vier meter hoog, en 8 meter breed, en iets van 6 meter diep ofzo, met een deel schuur. De camper past er net niet onder 😉

Maar op het erf staan we goed. Gisteren op een camping in Preetz gestaan. Voor 24 Euro minder dan Roskilde  op een natuurcamping. Met spiksplinternieuw  sanitair, prachtige plaatsen en een supergoed restaurant met gaaf terras. Ja…. dus als je ooit in de buurt bent daar (ca 80 km ten Noorden van Hamburg).

Nu relaxed bijpraten, en vrijdag gaan we richting Groningen waar we met de garage van de camper een afspraak hebben voor het plaatsen van een nieuwe achteruitrijdcamera. We hebben dan 6 weken zonder gereden. Gaat ook…

Verder is het rijden met de camper goed gegaan. We rijden allebei en sturen afwisselend… Want inderdaad zitten we altijd samen op te letten. Een ander land, een weg die je niet kent, een grote camper, je moet gewoon op blijven letten. Als je niet rijdt en een fiets ziet, roep je FIETS, en als je een drempel ziet, roep je DREMPEL, als het stoplicht rood is, roep je ROOD… En verder zeg je nog voordat de mevrouw van de navigatie het zegt dat je over 750 meter linksaf moet.

Nu zitten we in de camper op de WIFI lekker wat op de computer. En Leo checkt zijn facebook… 😉 Drie vriendschapsverzoeken van knappe dames, dat vindt hij wel wat…

Verder zit ik wat te klooien met fotootjes…..

image

Musch in Pofbroek

image

Gras (part 72)


image

Ja, Duitsers houden wel van barbecues. Als je het doet, doe je het goed. Totdat Birgit me verbaasd aankeek toen ik zei dat ze best een grote barbecue had. Maar onder het groene afdekzeiltje blijkt een dubbele strandstoel verscholen te gaan 😉


image

Rote Grütze eten met Wolfgang en Birgit - een typisch Noord-Duits/Deens gerecht.


image

Mjammie


image

Schuurtje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s