Lenen

Ik was niet ontevreden over mezelf. Vastbesloten klikte ik op het aanmeldingsformulier. Ik was goed bezig. Ik ken mijn verantwoordelijkheden. Waarom zou je alles wat je nodig hebt aanschaffen? Delen in plaats van bezitten. De nieuwe economie! Veel duurzamer toch? En ook gewoon veel goedkoper! Er worden huizen gedeeld, kamers, autoś, dus waarom geen huishoudelijke apparaten, tuingereedschap of anderszins? Zelfs voor het delen van echtgenoten is een site! Maar dat was niet de site waar ik me aanmeldde….

Ik meldde me aan voor Peerby, een site waarmee je spullen kunt lenen van je buren. Een mooi initiatief. Waarom spullen kopen die je toch maar een weekend nodig hebt?
Enthousiast vulde ik de gegevens in en per omgaande kreeg ik een mail met de bevestiging. En dat niet alleen. Ik kreeg een persoonlijk bericht van de organisatie dat ik in mijn postcodegebied de eerste was! Dat schiet niet erg op dacht ik dus. Maar de toon in de mail was optimistisch. “U bent onze ambassadeur, en wellicht kunt u anderen in uw omgeving enthousiast maken.” Ja hoor eens, dat was niet de bedoeling…. Heb ik weer. Maar goed, ik dacht een wereldreis begint ook met een eerste stap en hier in Ooltgensplaat zullen tzt toch ook wel mensen voor Peerby voelen. Want zeg nou zelf, heb je ooit zulke krenten gezien. O nee, nee, nee, dat heb ik niet gezegd.

Maar goed, terug naar de praktische kant. Peerby vond wel dat ik dan ook op de site moest zetten wat ik dan wel niet eventueel beschikbaar had. Ik was klaar om de gehele waslijst in te vullen. De bomenzaag! Nou nee, ja, nou, de bomenzaag… Nee, ja, die ga ik niet uitlenen..!! Dan krijg ik hem vast bot terug. No way, nee, niet de bomenzaag. De heggenschaar dan? Tja, nee, de heggenschaar. Is een prachtig ding, maar je zult zien dat ze hem mollen. Grastrimmer? Sorry hoor, maar dan gebruiken ze al je trimdraad. En als je het dan zelf nodig hebt, is het zeker weer op….

Kijk dat lenen is erg super. Dat willen we allemaal wel. Maar dat úitlenen he, dat uitlenen. Daś andere koek. Mindere koek zeg maar. Daag. Aan wildvreemde mensen.
De grashark. Die kunnen ze krijgen. En de schoffel.

Dat vertrouwen-dingetje, van dat uitlenen enzo, dat zit er nog niet zo in…..
Toch vind ik dat iedereen aan de Peerby moet. Zeker de mensen in Ooltgensplaat. Dan beloof ik dat ik ook de bomenzaag op de site zet! En we hebben ook nog een waterstofzuiger. 

Maar eerst wil ik lénen. Lekker dure dingen lenen, van die kwetsbare, electrische, slijtagegevoelige gereedschappen….

                                                                   

2 gedachten over “Lenen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s