Camping op de Adriatische Zee – 26 sept Italië/Griekenland

image

Lekker aan dek kamperen....

Camping on Board leek ons wel wat, kamperen aan dek van de ferry. Ik zit dit nu te schrijven in de camper met de deur open. Zicht op de golven en het gevoel van de wind. Zojuist boven koffie gedronken. Dit is wel ideaal voor MSA patienten. Voor een zeeman als Leo is het wel raar om in je camper te zitten met zeegeluiden om je heen en de deining te voelen. Maar het is lekker slapen in je eigen bed en omgeving. We hebben de CPAP (het overdruk apparaatje voor de beademing ś nachts van Leo) ingebouwd in de garderobekast. Wel even slikken om de boor in dat mooie houten wandje te zetten voor een groot gat, waar ook je hand doorheen moet kunnen voor de bediening maar het werkt wel. Het apparaat moet lager staan dan het bed en daarom is dat de enige optie. Leo krijgt er alleen een heel droge mond van. Ook heel lastig, hij kan al moeilijk praten als hij slaperig is, maar met een droge tong nog minder. En als hij het masker opheeft, dan versta ik hem gewoon helemaal niet. Dat communiceert gewoon voor geen meter. We moeten maar gebarentaal gaan leren.

Wel was het wat rumoerig ś nachts, want uiteraard stonden er ook behoorlijk wat vrachtwagens. En aangezien Patra, onze bestemming, de laatste is, waren er nog twee eerdere stops (Corfu en Igoumenitsa) om resp. 0400 en 0600 uur. Met de nodige omroepen in 6 talen die ook voor de zekerheid nog drie keer herhaald worden. Maar ja, je zit op een ferry en dat zul je weten.
Verder wel echt een camping on board. We hebben 220 V “walstroom”, en er zijn ook douches en toiletten voor de kampeerders.

Gisteren hebben we lekker nasi gekookt en een wijntje gedronken. We zijn met de maatschappij “Superfast Ferries” maar hebben de crew gezegd dat ze van ons niet zo snel hoeven. Hebben ze zich niets van aangetrokken want we komen alweer bijna in Patras aan. Het is hier een uur later. Nog even en dan gaan we van boord. Het weer is goed. Zonnig.

Maar weet je waar ik nou zo vreselijk van baal? Dat ik de fotoś van mijn telefoon niet op mijn tablet kan overzetten met zoń kabeltje. Want via de wifi kan niet. Ik heb maar een wifi voor een apparaatje. Wie heeft een idee in welke folder van de android tablet ze zichtbaar kunnen worden? Grmpf.
Houden jullie te goed hoor…..
Toedeledokie.

image

Leo laat Spits uit. Vrijwel een geheel leeg dek. Alles van boord gegaan vannacht in Corfu en Igoumenitsa. Oppassen, want het is pekglad. Olieresten....

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s