Pasen op een rijtje

Overnachting in Gemünd op een camperplaats. Want we hadden water nodig. We tankten meer dan 100 liter. De watertank is ca 150 liter. Na 4 dagen wildkamperen is water vaak het enige waar we een camping of camperplaats voor nodig hebben. Plaats met prima voorzieningen en plek voor 40 campers op een rijtje. ś Avonds lekker gedouched in de camper, in de wetenschap  dat we de volgende morgen weer even bij kunnen vullen. En dan de vuilwatertank waar al het douchewater in is gekomen even legen.

We hebben pasen gevierd met een maaltijd Nasi, zelf gemaakt. Ik kook vaak, maar nasi is ingewikkeld. Met Leo afgesproken dat hij zou denken en dat ik zou doen wat hij zegt (binnen bepaalde culinaire grenzen).  Dus Leo had de regie. “Nu de ham snijden, nu de rijst in het water, nu pindasaus maken, nu champignonnetjes bakken, eitje…”. Lekker, ik niet nadenken en alleen de “handjes”  van Leo zijn. Leo kookt dan feitelijk, ik voer alleen uit….

Vandaag een wandeling in de buurt van Höfen gelopen (zuiden van Monschau). De Narzissenroute. Mooi gebied en daadwerkelijk narcissen gezien maar ze stonden niet allemaal in bloei. Mooi landschap dat alleen vaak woest werd verstoord door zaken die er niet horen; Wandelaars! Echt zo’n Paasmiddag sfeer van families die nog een wandelingetje moeten maken. Ik heb een aversie tegen de paaszondagmiddagwandelingetjes……. Maar goed. Wel meer dan 3 uur gelopen. Met Spits, die helaas aan de lijn moest blijven vanwege het natuurreservaat. Zijn lijntje maar verlengd met de band van het foto-apparaat om wat meer lengte te geven. Spits viel bij terugkomst bewusteloos in slaap. Ik niet, super actief als ik ben 😉 Eerst nog oefeningen doen met Leo, om zijn gewrichten “soepel” te houden (c.q. minder snel nog stijver te laten worden). Dat neemt ook een half uur in beslag. Is nuttig maar denk niet dat je veel eer van je werk hebt. Even “lekker de spieren losmaken”  is er niet bij. Maar het is nodig.

Dan een blogje schrijven. Zo meteen asperges met ham en ei maken. En dan is het bijna alweer bedtijd, half elf. We blijven hier maar staan vannacht.

Spits koelt onderweg heerlijk af in al die beekjes

Spits koelt onderweg heerlijk af in al die beekjes

En nee, ik heb geen obligate foto gemaakt van de narcissen. Ik vond ze maar zo-zo.

2 gedachten over “Pasen op een rijtje

  1. Hoi syllvia, Je blog weer met plezier gelezen. Ik zie je zo lopen in de Eiffel. Mooie streek. Hoop dat jullie een fijne tijd hebben. Groetjes ook aan Leo

    Wilma

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s