Bloody f*ucking Nog Hotter – Estremoz en Idaha – 25 en 26 juni

Na het vertrek van de berg van Els leken we  heimwee te lezen in de ogen van Spits. Maar ik denk dat er hier wel sprake is van een gevalletje projectie. Want het is gewoon een fantastische plek en altijd fijn bij Els.

We reden naar Estremoz, een klein stadje waar bijna alles is gemaakt van marmer. En voordat je het stadje inrijdt passeer je hele grote bergen marmerblokken in alle variaties roze en wit. zelfs de zebrapaden zijn gemaakt van stukken marmer. Hier door de geringe transportkosten goedkoop. En in het onderhoud ook super makkelijk natuurlijk. Geen jaarlijkse verfbeurten. Alleen als je de zebra verplaatst heb je meer werk. Ja, ik blijf facilitair denken!

Het immens grote dorpsplein is ook gemaakt van marmerblokken en dat leek ons een goede slaapplaats. We besloten wat te eten. Mijn Portugees is niet zo best maar ik weet nog wel dat Franga kip is. Dus een portie kip en vlees besteld want dat andere gerecht was ‘carni’  volgens de mevrouw.

Het eerste bord dat op tafel werd gezet was beef. Vol verwachting keek ik uit naar mijn kip. Die zag er wel raar uit. Vreemde vorm, nogal groot. En toen ik goed keek zag ik een complete rij met tanden en kiezen en het bleek een onderkaak te zijn van een planteneter. Of ze hebben hier kippen met kiezen.

image

Ergens klopte iets niet maar ik besloot het maar zo te laten want een discussie over de bestelling in het portugees zag ik niet zitten. “Dat ga ik niet eten”  zei ik tegen Leo, terwijl ik met een een vork het tandvlees oplichtte. De rij tanden lachtte me toe. Soms is het erg handig een hond bij je te hebben dus ik sneed het geval aan en voerde Spits die onder de tafel lag.

Het vlees zag er wel goed uit en uiteindelijk heb ik toch een stukje geproefd van de wang. Zacht mals vlees, wildachtig. De rest heb ik ook van het bot verwijderd en aangezien ik altijd poepzakjes in mijn zak heb, kon ik een doggy bag maken en Spits heeft twee dagen geit? hert? hond? gegeten…..

Daarna hebben we een terras genomen waar ik met Els ook een aantal keren heb gezeten. Ik wist dat ze daar ook lekkere beef hebben…. Wel hypocriet dat ik het wel lust als er geen kiezen zichtbaar zijn maar goed. Dus ik heb gewoon nog een portie besteld daar en samen met een wijntje hebben we daar gemoedelijk de middag doorgebracht, aan een tafel waar vier heren op leeftijd hun borreltje deden. Dat uitmondde in een borrel. 

Het slapen op het plein ging uitstekend totdat een buurman camperaar (er stonden er vier) midden in de nacht om 02.30 uur zijn camper begon schoon te maken met een slang. Af en toe een plens water op die van ons. Ik keek slaperig uit het raam maar zag niets. “Oelewapper!” dacht ik maar het was raar; ik zag ook geen slang. Het bleek de automatische sproei-installatie te zijn van de strook gras om het plein waar we met de camperkont overheen hingen. De buurman stond precies boven zoń spuitkop!

Ondertussen zijn we weer een stukje Noordwaards. Hebben een camperplek bij particulier gevonden, heel mooi. Bij britse mevrouw die verleden jaar uit New Castle was verhuisd naar deze plek. Ze zei dat er een weerswaarschuwing was afgegeven. Dit weekend wordt waarschijnlijk het heetste weekend van het jaar…. Met temperaturen rond de 43 graden….
Ze moest zelf ook nog wel aan de hitte wennen. “Quite shocking”  zei ze.
We could not agree more…..

image

onderweg

image

spits diet het fantastisch. Heeft het natuurlijk ook erg warm. Maar wordt door Leo in de watten gelegd…….

2 gedachten over “Bloody f*ucking Nog Hotter – Estremoz en Idaha – 25 en 26 juni

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s