Verdriet (II)

Leo is naar de huisarts. En Kees rijdt hem er naar toe. Ik besluit om het er even van te nemen. Keihard John Denver was het plan dus ik plug de computer aan de stereo-installatie. Ik start Youtube op. En dan komen daar de door Youtube geselecteerde filmpjes op basis van mijn laatste acties. Paul de Leeuw floept op. Paul de Leeuw!! Ik vind hem grof. Heel grof. Maar hij kan wel zingen. Er staat een duet met Simone Kleinsma.  “Zonder jou”. Dat gaat over een relatie die eindigt. Maar het gaat ook over een huis dat killer wordt zonder jou. “Zonder jou is alles wat voorheen vertrouwd was niet vertrouwd. En zonder jou zijn alle nachten killer. Zonder jou is alles om me heen veel stiller.” En dan stromen de tranen over mijn wangen. Ik moet huilen. En niet te weinig. Door Paul de Leeuw!!! Nota Bene!!! Dat was niet de bedoeling.

Heel raar want het is eigenlijk nog een soort van “melige” versie. Maar met die mooie pianobegeleiding van Cor houd ik het niet droog. Ik laat het ook maar even gaan. En daarna “laat me”  met Carice van Houten en Isa Hoes. Nou ja. En dan een ongelooflijk mooi duet met Paul van Leeuw en Adele. “Make you feel my love”. Ik huil. Zo. Wat is muziek toch iets wonderlijks. Ik neem een wijntje (ja! nu!) en laat alle afwas staan. En alle dingen die gedaan worden. Besluit het even op te schrijven, en dat doe ik nu op de tablet. Op de laptop draait Adele weer met Paul, gewoon nog een keer omdat het zo mooi is. Muziek maakt zaken los. Laat tranen stromen.

Ik vind het ongelooflijk wat de digitale wereld kan brengen. Had op caravanforum een berichtje geplaatst. Omdat ik op zoek ben naar de handleiding van onze caravan. Daar ook een linkje naar mijn blog in de “even voorstellen”-afdeling van het forum. Om te zeggen wat de achtergrond is van de aanschaf van de caravan. Gosh. Heel veel klikken op de blog (wel over de 100) vanaf het forum en zoveel lieve reacties. Wat bijzonder toch!!!

Leve Youtube. Leve internet. Leve mensen. Leve muziek. Leve Leo die me dit moment heeft gegund. Hij weet dat deze momenten fijn voor me zijn.

O ja, nu heeft Youtube een filmpje van Claudia de Breij en Paul de Leeuw. “Mag ik dan bij jou” . Maar ik ga nu toch ook even naar John Denver. En daarna een duet met de parelvissers. Zucht.

18 gedachten over “Verdriet (II)

  1. Fijn dat je op die manier wat steun kan vinden voor jullie situatie. En als je in de buurt bent, kom vooral een bakkie of een biertje doen 🙂

  2. Syl, ik lees al je blogs. Weet soms niet wat ik moet zeggen. Maar ik vind je enorm sterk en dapper ik bewonder je om de manier waarop je met jullie siuatie omgaat. Altijd wel een grapje of een kwinkslag, ook als het heel erg tegen zit. Je weet altijd wel ergens van te genieten, ook al is het nog zo klein. Weet dat ik van je leer en dat je vaak een voorbeeld voor me bent. Natuurlijk zou ik je graag weer eens zien, maar ik begrijp dat dat nu moeilijk is. Ik wens jullie in elk geval een mooie reis naar Noorwegen toe en ik hoop nog veel mooie blogs van je te lezen.

    • Je maakt me verlegen El! We moeten echt wel afspreken na Noorwegen…… Er moet meer gewandeld worden maar wat je zegt is waar; in reizen gaat veel tijd zitten. Dit jaar 2 weken Eifel, 6 weken Portugal/Spanje, nu 6 weken Noorwegen en mogelijk dit jaar ook nog een paar weken naar Engeland. En tussen die reisjes moet er e.e.a. geregeld worden. Maar na Noorwegen definitief afspraak. Konijnendijk?!!! (misschien polsen of meer vriendinnen mee willen, gewoon een datum plannen!!)

  3. Dag Sylvia, zit je log te lezen en het verdriet dat even de overhand neemt. Ik lees dat JD wilt opzetten en direct denk ik aan één van zijn mooiste nummers “my sweet lady”. John kan naast inspiratie vaak ook heel veel steun geven met zijn songs. Heb respect voor je, sterkte.

    • Ha Joop. Het is inmiddels 30 oktober en pas vandaag heb ik dit nummer van JD gehoord. Tranen. Gewoon vanwege dat zinnetje: “our time has just begon”. Ik heb een mooie tijd nu met Leo. En zo moet ik het maar zien. Ik heb een prachtman. Een stoere, sterke, wijze, lieve schat. En ook al zal onze tijd samen korter zijn dan je zou wensen, we zijn samen. En juist nu ik vandaag even afstand neem besef ik hoeveel ik van hem houd. Prachtig nummer.

  4. Ja, en dan gaat de dag gewoon verder en hebben we een toch bijzondere avond met elkaar. En die Faye, wat doet ze dat toch goed, dat luisteren en willen horen wat haar wordt meegedeeld. Ik was blij dat Leo leek te genieten en trots op jullie allemaal.

    • Bijzonder was het echt! Wat een heerlijk eten, en gezellig. Leo heeft het goed gehad en hield het vol gelukkig. Ik ben ook trots op jou. Jij doet het toch ook allemaal. En jij hebt ook wel het nodige aan lichamelijke ongemakken waar ik jou ook nooit over hoor.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s