2 september – Met de vlam in de pijp * Schleswig (Duitsland)

Nadat ik spits vanmorgen uitliet langs de ‘Schmutzwasser’, een mooi riviertje, vertrokken we nadat Leo zijn darmen weer had gespoeld.

Het ochtendritueel is onderweg niet veel anders dan thuis. Met gevaar voor eigen leven deel ik de pillen aan Leo en aan Spits. Pas kwam ik er achter dat ik per abuis de twee witte tabletjes voor Spits in mijn koffie had gegooid. Pas toen ik zijn twee pilletjes niet meer kon vinden besefte ik dat ik zijn pilletjes in plaats van twee witte zoetjes in mijn koffie had gegooid. Spits is wel een faktor om rekening mee te houden. Vanmorgen viel de onderbroek van Leo in zijn waterbak.

Het ritueel ’s ochtends is uitgebreid met het aantrekken van hulpsokken tot liesniveau – en dat is in een camper nog een tikkie moeilijker – én met  neusspoelen. Leo kan nauwelijks snuiten en daardoor hoopt er het een en ander op. Neussprays mogen niet baten, want dan koekt het aan en komt het er nog niet uit. Dus dat wordt met een waterfles met warm water met zout. Ik stop de fles in zijn neus en knijp zachtjes. “Kijk, hele stukken” zei Leo toen hij vanmorgen het resultaat zag in de aanrechtbak. “Schat, dat zijn stukjes lente-ui van gisteravond” moest ik hem teleurstellen.

De symbiotische combi Lidl en Aldi zaten om de hoek en we hebben fors ingeslagen. Qua drank moeten we in Noorwegen wel enigszins op rantsoen maar we hebben een overlevingspakket ingekocht. In de camper zit ook een geheim luik…..

We zijn aardig opgeschoten vandaag en het rijden ging uitstekend. Mooie grote Duitse autobahn, alleen bij Hamburg nog even wat wegwerkzaamheden maar we moeten nog ca 400 km naar Hirtshals waar we de ferry nemen naar Noorwegen.
Ik heb veel plezier van de cruisecontrol, die we bij de camper hebben laten inbouwen toen we hem kochten. Zo relaxed om even je voet te ontlasten. En als het rustig is kan dat wel. Zodra het drukker wordt gaat de cruisecontrol er vanaf. Het doet mij denken aan mijn vader, die als monteur voor Ericsson het hele land doorreed toen er nog niet zoveel autoś waren. Hij creeerde zijn eigen cruisecontrol door een baksteen op het gaspedaal te leggen……

Inmiddels weer onderweg. Nog 300 km naar Hirtshals.

2 gedachten over “2 september – Met de vlam in de pijp * Schleswig (Duitsland)

 1. Dat mooie riviertje heet nu zeker Scheisswasser?
  Was de grappa binnen te houden?
  Wij zijn nu in Collioure aan de Mediterranee…
  Onderweg onweer en afgebroken deurhandgrepen getrotseerd, en verkoudheid gepaard aan een soepoog, maar daar is goed mee te leven….
  Blijf bloggen, dan lezen wij mee.
  Groet Bertus & Dineke

  • Leuk van jullie te horen. Het was helaas niet jullie grappa. Die hadden we niet in de koelkast staan en de inhoud van de koelkast is integraal meegegaan dus vandaar wél de dessertwijn van Jenny en Kees…. Soepoog is ook erg vervelend. Hoop dat er geen balletjes in zitten. Wij blijven bloggen. Veel plezier nog onderweg!!! Groetjes syl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s