Campingvreugde * Roldal – 29 sept / 2 oktober

IMG_8735Vakantie is soms ook moeilijk hoor. Als je bijvoorbeeld hebt besloten een keer een camping te zoeken. Het is heerlijk stil buiten het seizoen maar op de bonnefooi een camping aandoen is niet zo eenvoudig. We komen er wel wat tegen maar vaak op het verkeerde moment. Zo hadden we dinsdag besloten om na 15.00 uur naar een camping op zoek te gaan, om toch wat kilometers te maken. Om half drie kwamen we een aantal campings tegen, maar het was nog geen drie uur en we vermoedden dat er verderop ook nog wel wat campings waren. Vervolgens kwamen we na drieeen niets meer tegen. Alleen een stadscamping die verlaten was en vaag en ongezellig en die we maar links hebben laten liggen. Verder is het gros dicht en de andere helft is wel open, maar je moet een soort barriere door om binnen te komen. Briefjes met vage telefoonnummers die vervolgens geen gehoor geven zijn geen uitzondering. En de camping die we gisteren – pas om half zes – vonden had wel wifi maar problemen met de verbinding via laptops. Daar zit je dan een hele tijd mee te klooien en dat is echt frustrerend.
Zo is het ook frustrerend als je dat éne mooie plaatje ziet – zoals de aller- allerroodste berendruiven – voor een foto op een plek waar je onmogelijk kunt stoppen. Maar over het algemeen gaat het uitstekend hier.
Berendruiven heten deze rode plantjes die ervoor zorgen dat al die bergen rood-bruik kleuren!

Berendruiven heten deze rode plantjes die ervoor zorgen dat al die bergen rood-bruik kleuren!

Zo hebben we vandaag een hele goede plek gevonden. Zo’n cadeautje. Het begon al bij de receptie van deze camping in Roldal,(Roldal Hyttegrend @ Camping). Weliswaar onbemand, maar er hing een apparaatje met een knop. Om iemand te spreken even op de knop drukken. Gek maar dat is toch echt veel makkelijker dan het geklooi met een telefoonnummer. Ik drukte op de knop en na enkele seconden was er een spreek/luisterverbinding met de eigenaar. Later zei hij wel dat hij dat gesprek op zijn mobiel kreeg maar het was voor mij gewoon veel toegankelijker. Wij konden vast gaan staan en er was supersterke wifi. En hoewel wij altijd douchen in onze camper hebben we een uitzondering gemaakt. Er was een hele grote invalidentoilet/douche, die ook heerlijk verwarmd was. (Er wordt natuurlijk vaak bezuinigd op het verwarmen van de doucheruimtes). En je kon zelf de temperatuur van de douche regelen (zo chagrijnig word ik ervan als mij de temperatuur van mijn douche wordt opgedrongen). Én de douchekop kon je los halen (oooo zo vervelend als die vast zit aan de muur). En flink de ruimte. En een prijs voor een nacht die echt de goedkoopste was tot nu toe. Kijk!
Wijntje en rummetje in het zonnetje

Wijntje en rummetje in het zonnetje

We hebben inmiddels een aardige routine opgebouwd. Neigend naar saai. We hebben een aantal succesrecepten voor de camper die supereenvoudig zijn. Maar die wij lekker blijven vinden. En we ontbijten tamelijk uitgebreid met crackers, brood, soms een eitje, met kaas, ham, bruine Noorse kaas (die eet Leo alleen), jam, pindakaas en ook altijd Nutella want dat vinden we nu eenmaal lekker. Soms maak ik een tostie. Dat gaat heel goed als ik die in een koekenpan leg en dan een andere koekenpan er bovenop om een beetje te pressen. En dan eten we geen lunch meer want we ontbijten laat. Maar iets bij de koffie is vaste prik. Grappig genoeg hebben alle supermarkten dezelfde koffiebroodjes, een assortiment van drie stuks. Noren houden niet van overdaad. Maar die pecanbroodjes en koffie-vanillebroodjes zijn heerlijk dus wij klagen niet.
’s Middags een wijntje en een rummetje met een chipsje. Noren kunnen heel goed chips brouwen. Met sour-cream-smaak. Hmmmmm. En dan nog onze vaste voorraad chocoladerepen. Bij gebrek aan de bonbons van de Proeverij13….. Zo komen wij de dag uitstekend door. Een ijsje toe uit de vriezer en dan ’s avonds weer een wijntje. We naderen het einde van de voorraad uit ons geheime luik van de bulk die we Noorwegen hebben ingesmokkeld….. Koffie drinken we uit de grote oploskoffiepot van Nescafé (Nescafé Gold). Is goed spullie. Vind het altijd erg zonde om de lege pot weg te gooien want het is zo’n mooie pot maar ja, ik heb geen potjes meer nodig. Maar vandaag zag ik een losse vulling voor de oploskoffie. Maar in Noorwegen hebben ze van alles de stuksprijs op de prijssticker staan. Dus bij toiletpapier zie je wat dat per strekkende meter kost of hoeveel vlees per kilo kost, of hoeveel melk per liter. Maar de koffie ut de bijvulzak zonder pot kostte per kilo fors meer dan de koffie met pot. Tsssss. Raar maar waar. Dus we kochten maar weer een pot. We blijven Nederlanders.
Zo is het leven in de camper heerlijk relaxed. We zijn heel erg zelfvoorzienend. Dat is wel goed, want er is niet zoveel open in de Hardangervidda in Oktober.
We hebben vanavond weer een ijsje met creme-brulee smaak achter de kiezen. En vanavond kozen we voor een uitgebreide broodmaaltijd. Met zalm en brie en Nutella.
Het leven is heerlijk. En eenvoudig. En overzichtelijk. En rijk aan Wifi. Luisteren nu al de hele middag en avond naar Radio1, o.a. Langs de Lijn. Ajax speelt in Molde (Noorwegen). Daar waren we pas in de buurt….
Wat wensen we nog meer…..
Spits poedelt in de tientallen plasjes, beekjes.... Dat doet hij veel. Blijkt ook wel, toen hij ook pardoes de nieuw aangelegde waterval-partij boven de vijver inliep bij vrienden van ons....

Spits poedelt in de tientallen plasjes, beekjes…. Dat doet hij veel. Blijkt ook wel, toen hij ook pardoes de nieuw aangelegde waterval-partij boven de vijver inliep bij vrienden van ons….

2 gedachten over “Campingvreugde * Roldal – 29 sept / 2 oktober

  1. Op je foto staan blåbær. Berendruiven lijken meer op een vetplantje. Staan er ook tussen. Maar die blauwe bessen kan je lekker opeten. Supergezond en lekker.
    Wat een prachtige foto’s. Herkenbaar van die campings. Dat hebben wij ook vaak met tankstations 🙂

    • Ooo blubber?? Daar hebben we jam van gekocht….. Ik ga nog wel even op internet kijken wat dan berendruiven zijn….. Maar die rode blaadjes zijn zo mooi. Vooral daar waar je ze niet kan fotograferen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s