Oost West, Bosje Best * Kampeerbosje Leerdam, de mooiste camping ;-) – 11-12 oktober

Mooie hutten bij Kampeerbosje Leerdam

Mooie hutten bij Kampeerbosje Leerdam

Denemarken deden we in één dag. Wel even wennen. In Noorwegen is de gemiddelde snelheid ca 50 kilometer per uur, ongeacht waar je moet zijn. Er zijn bijna geen rechte wegen. En vrijwel alles tweebaans. Dus dan worden de dagetappes wel even anders als je weer in Denemarken bent. Laat staan als je op de Autobahn rijdt. We rijden wel rustig aan met onze camper, ca 85 kilometer/uur. We vonden een camperplaats bij een gecreeerd strandbadje aan een meer bij Rotenburg.
We reden naar Hamburg, waar we hebben overnacht bij Wolfgang en Birgit. Weer even bijgepraat. En daarna nog een tussenstop even voor Bremen. Bij een jachthaven.
Vandaag zoeven naar Leerdam, naar Anita en Hennie. Dat is nog eens een leuke camping. Het Kampeerbosje in Leerdam! En het blijkt wel weer dat je niet naar Noorwegen hoeft te gaan voor hele mooie, leuke hutten. Ze hebben drie hutten die ook alledrie van die sedumdaken hebben met mooie begroeiing. Mooie groene plekjes. Oasetjes. De hutten zijn de laatste tijd ook nogal in trek bij mensen die zich even willen afzonderen om heel geconcentreerd te kunnen werken. De ultieme flexplek dus. Vooral buiten het seizoen zijn er speciale mogelijkheden om een paar dagen in retraite te gaan!
Kampeerbosje Leerdam is een natuurcamping. Wij verblijven er met onze camper als uitzondering. Feitelijk is de camping alleen voor tenten en voor overnachtingen in de hutten en een hele speciale pipowagen.
De Pipowagen heeft maar één probleem en dat is dat hij op de foto er nooit zo mooi uitziet als in het echt!

De Pipowagen heeft maar één probleem en dat is dat hij op de foto er nooit zo mooi uitziet als in het echt!

 

Morgen de allerlaatste etappe naar Ooltgensplaat. Dan hebben we 6 weken vakantie achter de rug. Frans wacht ons op en dan wordt het camper uitpakken en schoonmaken (;-()
Ik kijk terug op prachtige weken. Ben ook wel weer blij om thuis te komen. Maar alles is goed gegaan.
Met Leo ging het ook. Ondanks stramme benen, klevende condoomcatheters, plasproblemen, verdergaand krachtsverlies, twee valpartijen, haperende stoelgang, verstopte neus, overvloedige speekselaanmaak, overproductieve talgklieren, lekkende en fluitende CPAP, kramp in de darmen, krampen in de benen, dikke knieen, opgezette voeten, gebrek aan coordinatie, benauwdheid, moeilijkheden met spreken, moeilijkheden met kauwen en slikken, evenwichtsstoornissen, en vermoeidheid. Maar verder ging het wel 😉

Maar we hebben het geflikt. Super dat we dit samen hebben gedaan. En echt samen. Leo heeft de route uitgestippeld, en ik heb dan wel gereden. Maar met Leo naast me voel ik me zekerder. Vier ogen zien meer dan twee. Ook wat betreft de techniek van de camper. Hoewel Leo zelf weinig meer kan, weet hij wel hoe het ding in elkaar zit. En het is een bom techniek waar je eng van wordt (ik dan he)…

Samen de boodschappen doen in de Noorse supermarkten. Samen ontbijten, uitgebreid, koffie drinken, en samen stil worden als je verrast wordt door Noorse landschappen. Whow.

En nu gaan we over tot de orde van de dag. Even weer in een ander ritme komen, hoewel ons ritme steeds zal veranderen. Voorlopig hebben we voor a.s. woensdag een teamoverleg Vogel/Musch gepland. Om weer een en ander op een rijtje te zetten. Want we hebben een aantal projectjes op te pakken. Dat is het moeilijke wel van terugkomen van vakantie. Maar ja. Die pauze van 6 weken was wel super!

Spits zal ook weer blij zijn om thuis te zijn. En ik zelf ben ook wel blij om weer even wat meer ruimte om me heen te hebben. Okee, op macroniveau is de Hardangervidda wel bijzonder ruimtelijk. Maar de ruimte in de camper is prima, alleen ik word er zeer moe van om steeds over Spits heen te stappen. Want dan vind ik het weer zo zielig om hem weer wakker te maken. Een beetje ruimte in mijn bed is ook wel weer erg welkom….
Tot blogs!!

10 gedachten over “Oost West, Bosje Best * Kampeerbosje Leerdam, de mooiste camping ;-) – 11-12 oktober

 1. Oh, kampeerbosje…. ❤ Snap waarom je daar zo graag komt. Heel mooi staartje van de vakantie gewenst nog. Sterkte met alles allebei.

 2. Ik heb u via , via gevolgd met de reis.
  Bewonderingswaardig!!!
  Gewoon in alles, maar wel een heel grote zorg om uw man , en dan zo n tocht te maken.
  Maar met en in liefde krijgt u kracht naar kruis, dat geloof ik zeer zeker.

  Vele indrukken samen gehad, een waardevolle terugblik.

  Heel veel sterkte samen toegewenst en fijn dat alles goed gegaan is voor zover dat was.

  Groet van Hilda

  • Beste Hilda,
   Beetje laat maar alsnog bedankt voor de leuke reactie. Erg leuk als ook mensen die ik niet ken meelezen.
   Ja, wij zijn ook blij dat we het kunnen doen. Wij hebben inderdaad ongelooflijk mooie dingen gezien.
   Ik ben ook erg blij hoe mijn man Leo met zijn ziekte omgaat. Dat maakt dat het voor mij vol te houden is.
   Nogmaals dank voor berichtje,
   met vriendelijke groet, Sylvia

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s