Leo en Syl boeken een huisje…..

Mijn hemel. Een huisje boeken. Rolstoeltoegankelijk plus hond. Dat valt om den drommel niet mee. (Én leuk, én sfeervol, én in de natuur, én op dat specifieke weekend natuurlijk ;-)). Ik struin het hele aangepaste-vakantiewoningen-internet af. Maar als je dan de optie “huisdieren toegestaan” aanklikt, verminderen de zoekresultaten drastisch. Het is wonderlijk dat de slaapkamer bij rolstoeltoegankelijke huisjes vaak gewoon boven is (zonder traplift ja)… Ja, je kunt in een rolstoel zitten maar dat wil niet zeggen dat je niet kunt klimmen, he!!! Verder neemt het zoeken veel tijd in beslag. Wil je weten hoe een huisje er uit ziet? Dan moet je eerst door een galerij van 150 foto’s met lachende kinderen, met a) pony’s, b) kippen, of c) op een glijbaan. Maar de restaurants met etende kinderen doen het ook goed. Soms moet je overigens ook vermelden wat de “aard van de handicap is”. Nou ja, geen hond die weet wat je bedoelt als je “MSA” schrijft. Dus ik vraag me even af hoe ik het uit moet leggen. “Hetzelfde als ALS alleen ga je wat minder snel dood”. Of “Parkinson maar dan erger en je gaat sneller dood”. Of “Multiple System Atrofie; simpel he, al je systemen breken af.”. Maar het komt erop neer dat ik het niet uitleg. Gemiste kans ja…

 

Ten einde raad zoek ik bij Center Parcs. We willen eigenlijk niet op “zo’n park”. “Maar er zijn mooie mindervalidenbungalows, Leo…!!”. Uiteindelijk neem ik een optie op een aangepaste bungalow op de Eemhof van Center Parcs. Zelfs Leo is overstag. Ondertussen zoek ik verder. Want op de site heb ik gezien hoe groot de Eemhof is. Ik voel er zo weinig voor. Ik vind een aangepast huis in de Ardennen. Sjonge.

Ik boek het. Maar de volgende avond krijg ik om 21.00 uur een mailtje van Center Parks. Dat mijn optie een reservering is geworden. Want bij hun werkt het zo: Je neemt een optie; en als je die niet annuleert is het niet zo dat de optie vervalt, maar dat je dan hebt geboekt! Ik trek wit weg. Meer dan 500 Euro! En als je annuleert, want daarmee kun je er onderuit, binnen 4 weken, ben je het hele bedrag kwijt. Als het meer dan 4 weken is, betaal je “slechts” één derde van de prijs….. Toch nog bijna 200 Euro.

 
 Ik had voor 19.00 uur de optie moeten annuleren. Maar ben het straal vergeten. Leo zit om 23.00 uur op de traplift om naar bed te gaan. “Stuur nog een mailtje, schat”. Ik protesteer. Zeker omdat hij ongemakkelijk op de traplift zit. “Ik bel ze morgen wel, Leo”. Maar uiteindelijk start ik de computer weer even op en stuur een mailtje naar het hoofdkantoor. Dat ik de optie nummer dat-en-dat laat vervallen. Punt….. Ik slaap slecht. Maar probeer kalm te blijven. Je maakt ook fouten, soms krijg je een bekeuring vanwege een fout. Nu ook een fout. En dat kost geld. En Center Parcs? Dat zijn ratten! Boeven! Ik ga nog wel bellen de volgende morgen. Ik lig mijn strategieen op een rijtje te zetten. Wat zal de insteek zijn? a) het charme-offensief: “Ik was een beetje dom”, heeeelemaal vergeten!, of b) Ik dacht dat de optie zou vervallen… of c) “Zijn jullie helemaal gek geworden! Dat kan juridisch helemaal niet!!!”. Maar ja, ik weet ook wel dat Center Parcs een grote juridische afdeling zal hebben. Met een steen op mijn buik ga ik slapen. 


De volgende morgen open ik mijn mail. Het hoofdkantoor van Center Parcs. Wij hebben uw mail ontvangen. Uw optie is vervallen. Te betalen: Nul Euro!!. …… Zucht…Later probeer ik nog “Leo, ze zijn zo rot nog niet. Misschien een volgende keer”…. Maar Leo kijkt mij zo vernietigend aan dat ik denk dat Center Parcs in de toekomst geen optie meer is.

Dan ga ik de spullen pakken voor een weekendje Gelderland. Het eerste weekend in een huisje. Een proefweekend. We hebben geboekt in “de Bruine Beuk”. In Wezep, Gelderland. Een particulier huis. We pakken alles in. En dat is veel, heel veel! Maar ik heb een lijstje gemaakt dat we de volgende keer ook kunnen gebruiken.

We rijden bepakt en bezakt naar Gelderland. En komen aan in de “Bruine Beuk”. We worden hartelijk ontvangen door de eigenares. We lopen het huis in. Oh, wat erg. Wat een plastic. Er is niets aan het toeval overgelaten. De glazen passen bij het behang. De WC rolhouder bij de borden. Alles klopt maar er is geen enkel gevoel. Elk grassprietje in het gareel. Een vakantiehuis. Hufterproof. Met zeil met parketprint. Met plastic tulpen. Maar.. er zijn wel pony’s!
Uiteindelijk gaat het meer leven als wij onze spulletjes installeren. Dat is op zich nog een uitdaging. De slaapkamer is klein en ik mis een tafeltje. Maar ik ben slim. Ik struin het huis af, inclusief de meterkast en daar vind ik een strijkplank! Dat is handig. Die installeer ik naast het bed, om alle spulletjes op te zetten. Op de plek waar het strijkijzer moet, past precies het doosje met tissues. En aan de kartelrand aan de onderkant hangt precies de dag- en nacht urinezak. Op het nachtkastje de bipap, de sondevoedings-pomp en op de strijkplank de vernevelaar.
wp-1464553168322.jpg

De douchestoel rijd ik naar binnen in de douche en Jorina, de verpleegkundige thuis, die de foto’s van het huisje had gezien, was zo slim te adviseren de beugel mee te nemen die we in douche aan de wand hebben geplakt.

Er is geen hoog-laag bed. Zelfs het hoofdeind kan niet omhoog. Dat is wel lastig. Maar het gaat wel. Hoewel leo zegt: Ik wil een mobiele tillift. Dat is wel goed om te hebben als we onderweg zijn.

Op zaterdag blijven we thuis hangen. Ik laat spits uit in het bosje naast het huis en dat is wel erg mooi. Ik heb een he
rmelijn gezien! Verder is het raar te constateren dat het bij ons in Ooltgensplaat stiller is dan hier. We zitten aan een provinciale weg met langszoevend verkeer. Maar goed. Op de een of andere manier zijn we toch even “weg”. Op zaterdagmorgen hebben we een uitgebreide ontbijtmand die we hebben besteld. Dat is leuk, maar we constateren dat het eten bij Leo wel steeds moeilijker gaat. En wat echt heel erg is, is dat zijn stem steeds meer verdwijnt. In alle stilte kan ik hem soms niet meer verstaan en hebben we zijn spraakcomputer nodig. Dat gaat langzaam maar is een uitweg. Leo heeft ook aanvallen van vermoeidheid. Kan niet veel doen.
Morgen weer naar huis. Missie volbracht. Wij kunnen in een huisje! We hebben het weer geflikt.

We hebben geen spectaculaire dingen gedaan. Maar dat hoeft ook niet. Vandaag zijn we helemaal naar Elburg gereden, 10 kilometer verderop. Daar bleken we al een keer eerder geweest te zijn met de camper. Oh wat missen we de camper. Wat een vrijheid met een camper. Wat een genot je eigen huisje mee te nemen. Maar goed. Das war einmal. 
Al mij hele leven lang weet ik dat vakantie niet altijd elke minuut leuk is. Ook weekendjes weg zijn niet altijd leuk. Ook dit weekend waren er momenten dat ik dacht: “Waarom zitten we hier in ’s Hemelsnaam”. Maar ik weet ook dat we dingen blijven proberen. Het is goed soms afstand te nemen. Ook voor Leo. Even een andere omgeving. En soms is het ook gewoon héél goed om te kunnen beseffen dat we toch gewoon een onwijs gaaf huisje hebben in Ooltgensplaat…….Maar daar heb je geen pony’s. Maar wij hebben ezels!
wp-1464553868927.jpg
toegegeven, het kleintje is een droppie maar wilde niet op de foto.

13 gedachten over “Leo en Syl boeken een huisje…..

 1. I did my best to read and understand everything! It sounds like quite the adventure. From what I understand it all worked out and you had a good time. Am I correct? You are both so amazing to venture away from home with all the issues that Leo deals with. An inspiration to me!!!

  • Hi Ria. Thanks so much for your reaction. Indeed, at the end it turned out to be a good weekend but we have to get used to stay in someone other’s house in stead of our own campervan we had to sell. …. Indeed a lot of issues to deal with but we manage. XXX syl

 2. Beste Sylvia en Leo,
  Wat een avontuur weer. Ik neem mijn petje voor jullie beide af hoor. Telkens weer proberen en tegen nieuwe uitdagingen aanlopen. Ik hoop dat jullie ondanks alle beperkingen nog lang van elkaar kunnen blijven genieten!
  NB Je kan je boeking van center parks op marktplaats zetten. Wellicht ben je dan minder kwijt dan feitelijk annuleren? Ik hoop dat deze optie niet te laat komt om feitelijk te worden overwogen,

  • Ha Thosha. Leuk van je te horen en goed plan van Marktplaats. Daar had ik nog niet aan gedacht. Gelukkig heeft Center Parcs nu een coulante regeling getroffen en hoefden we niets te betalen maar als het een volgende keer echt te laat is, dan is Marktplaats wel een optie. Leo is niet de man van de annuleringsverzekeringen, maar dat zal de komende tijd toch wel meer in overweging genomen moeten worden…. Groetjes… Syl

 3. Oooh ik zie het helemaal voor me, zo’n degelijk plastic Veluws huis…. Je krijgt wel heel erg veel waardering (inderdaad, lees ik) voor je eigen huisje zo he? En je eigen mooie plek… (waarbij ik me dan afvraag: waarom al dat gedoe? waarom niet lekker thuis blijven? maar ik kan het me anderzijds voorstellen, dat je allebei graag even “weg” wilt zijn… en jullie hebben het ‘stromende leven’ natuurlijk allebei in het bloed…) En verder schrik ik eigenlijk heel erg van hoe weinig er blijkbaar bestaat op dit gebied, en áls het bestaat, dat je dan boven moet slapen…

  • Ha Anuscka. Ja, thuisblijven is optie. Maar Leo kijkt me veelbetekenend aan als ik het daar over heb. “Schat, wacht maar, die tijd komt nog wel…”…. Ik weet dat het de komende tijd nog kan, maar mogelijk over een tijdje niet meer…… Leo is de man van het reizen…. Reisde zijn hele leven.
   Oh, jawel, zoveel waardering dan voor ons eigen huis en alleen daarom is het soms ook goed. Maar afgelopen weekend in een ander huis. Dat was ook wel prima. Zo’n mooi Geel huis als bij jou in Denemarken hebben we hier nog niet gevonden…. Groetjes, syl

   • Ja, Leo heeft natuurlijk helemaal gelijk… en ik gun jullie dan zo een knus Geel huis ergens in de natuur… nu het nog kan.

 4. Het is inderdaad een hele zoektocht naar goede huisjes. Vooral met goede voorzieningen zoals hoog laag bed etc. Je kunt ook wel hoog laag bed huren, maar het is allemaal extra gedoe. Misschien heb je nog wat aan Eelke droomt, zij test toegankelijke B & B. Mijn vriendin in el. rolstoel was in het Timmerholt in Drente. Daar was wel een hoog laag bed, de slaapkamer beneden maar wel weer krap. In het buitenland hebben vrienden van ons nog wat goede huizen, maar misschien wel wat ver voor jullie (Hongarije/Zuid Frankrijk). Wij hebben voor we onze camper kochten ook altijd gezocht naar goede accommodatie en heel blij met onze geheel aangepaste camper. We doen er dan ook alles aan deze te kunnen behouden. Ik hoop dat jullie toch af en toe nog weg kunnen al is het erg behelpen en met de neus op de feiten, hoezeer zo’n ziekte erin hakt.

  • Hé die Petra! Ja, ik weet dat je dan ook hoog/laag bedden kunt laten bezorgen op je vakantieadres. Ik ga zeker die site van Eelke nog eens bekijken. Het buitenland is nu te ver voor ons. TEveel gedoe. Wat ben ik blij dat we de tijd met de camper hebben uitgebuit. Het zal nu niet meer kunnen.
   Hoop dat het met jou ook een beetje gaat. Weet, dat je ALTIJD welkom bent met je camper voor een aantal dagen in Ooltgensplaat op ons erf. We hebben een prima afgesloten plek hier op ons eigen terrein. Met water, wifi, alles. Houd maar in gedachten. Zouden we leuk vinden. En Spits, de hond, ook!! 😉
   Groetjes, Syl

 5. ‘k Weet het, je mag het niet zeggen (of denken), maar het eerste wat ik dacht was : Gadverdamme wat een klote zooi! Is er zo’n reservaat met een slagboom (CenterParcs) of een plastic (kan er niks vies worden) huis. Er moet toch gewoon iets leuks zijn wat aan alle eisen voldoet, ja toch? Dat gun ik jullie zo ontzettend!!!! Bij deze: de blog gedeeld en wie weet…………………….

  • Lief van je. Marleen. Ik moet je zeggen dat het ook niet in ons voordeel was dat we op tamelijk late termijn wilden boeken. We zijn nu verder aan het spitten op internet. De crux is dat we ook een hond hebben en dat vermindert de opties drastisch….. Maar de hond moet gewoon mee!!! Thanks nogmaals, XXX syl

  • Hebben we gezien, Koos! Dank voor je suggestie. We gaan er verder naar kijken. Niet overal zijn honden welkom… De optie Honden Welkom Plus Rolstoeltoegankelijk maakt dat we geen tientallen huizen voor het uitzoeken hebben. Maar het lukt wel. We moeten ook leren veel langer tevoren te boeken. Dat zijn we niet gewend met de camper. Groetjes, Syl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s