Herinneringen

De rust is tamelijk weergekeerd nu de honden gescheiden zijn. Spits heeft zijn privé-landgoed en dan gaat het met mij ook een stuk beter.

Ik heb de rust en de tijd en gelegenheid om te mijmeren. Dus ik mijmer ook wat af. Dat varieert van de vraag hoe het toch komt dat al mijn icoontjes van mijn telefoon ineens helemaal door elkaar zitten tot vele vragen en gedachten over Leo.

Er is hier veel dat herinnert aan Leo; we zijn 3 keer samen hier geweest. Ik liep langs de apotheek waar hij twee jaar geleden zijn wandelstok kocht. Toen liep hij dus nog. Ik zag het makelaarskantoor waar we jaren geleden het gesprek hadden met de lokale makelaar omdat we ons aan het oriënteren waren over de koop van een camping hier. Ik zag het terras waar ik kip bestelde met Leo en een complete kaak met kiezen geserveerd kreeg. We liepen over het plein waar we overnachtten met de camper waar de buurman middenin de nacht met water op onze camper met een waterspuit begon te spuiten, nadat hij eerst zijn camper had bespoten. Maar later bleek het de automatische sproeiinstallatie van het grasveld te zijn waar we met de achterkant van de camper overeen hingen.

Nu loop ik over datzelfde plein met Els, Gérard en dochter Wendy en haar man Peter en dochtertje Karlijn (4jaar)  die hier in de buurt een weekje een huisje huren. Er is markt. De markt in Estremoz is het equivalent van de kringloopwinkels in Nederland. Met als enige verschil dat het prijsbeleid hier wisselt per kraam. Ik loop ik hier gniffelend langs de handel. Éen Euro per glas? Poeh! Bij ons krijg je er daar 6 voor!.

Maar het is altijd leuk te snuffelen en ook de wetenschap dat ik een grote berging onder het bed heb die nu gewoon nog leeg is wekt het jachtinstinct bij mij. Maar ik houd me wel in; aan het einde van de markt heb ik 2,5 kilo aardbeien gekocht en twee CD’s á 1,50 Euro. Het kopen van CD’s beschouw ik als gokken en dat is de enige vorm van gokken die ik mezelf heb toegestaan. Op dat vlak zaten Leo en ik op één lijn. De enige impulsaankoop waar ik hem ooit op heb kunnen betrappen  waren wat CD’s in Griekenland. Toen die niet aan de verwachting voldeden, hebben we de CD’s achtergelaten op allerlei plekken in het dorpje. Op bankjes in het park met name. We voelden ons een goede fee die cadeautjes uitdeelde.

Onze dagen vullen zich met aangename ontmoetingen met vrienden en familie. Vrienden van Els die ik inmiddels ook ken. De dochter van Els is vandaag weer op weg terug naar Nederland. Ik heb ook nog wel even het zwembad getest behorend bij het huisje dat ze huurden. Het huisje hoorde bij een grote Herdade hier een eindje verderop. Als je ooit een huisje in Portugal wilt huren dan is dat een prachtige optie.

De dagen glijden voorbij met uitstapjes, etentjes, uitstapjes, etentjes, uitstapjes…… En dat zijn leuke dagen. Ook een bezoekje aan de dierenarts. Want Spits had zich opengehaald. Gelukkig was het een oppervlakkige snijwond waar we maar beter niets aan moesten doen volgens de dierenarts.

Het weer varieert enorm. De ene dag nog bloedheet, gisteren wat winderig en kouder en vandaag flink regen, bewolkt en wind.

Vandaag is een dagje “klooien” in de camper. Ik heb de radio aan en zit heerlijk met een magnifiek uitzicht dit blogje te schrijven.  Zometeen even naar het huis om de blog te posten. Els doet administratie. Gérard klust.

Inmiddels heb ik Chopin en de Walvissen gedraaid. Ik zou er rustig van moeten worden maar ik word er doodnerveus van. Dus iemand nog geïnteresseerd in een CD-tje met Walvissen?

“Instead of just listening to the Music & Sounds you can feel the ambience of Nature, with yourself in the Center.” Wie wil dat nou niet?

Maar daar heb ik hier geen CD’tje voor nodig!

9 gedachten over “Herinneringen

  1. Tell you what: You can help me set up my blog when I get there 🙂 I love reading about your adventures and can’t wait to join you! You will have lots to write about after I’m there for a week 🙂 lol Hopefully all about fun, lots of laughter and great adventures. See you soon!

    • Will be very nice for you to write a blog. And WordPress is soooo good. And no costs at all….. Nice mission! And yes we will write about lots of adventures together. Nice for the family!

  2. Oooo dat zwembad… dat word ik toch wel heel hebberig van hoor. Maar verder geniet ik met je mee, ook van je mijmeringen. ‘Down memory lane’… zal soms heel verdrietig zijn, maar daar is niks mis mee. Huilen van verdriet en huilen van geluk ligt soms heeeeel dicht naast elkaar.

  3. Leuk om je blog te lezen, je kunt het allemaal goed verwoorden, Dat is heel fijn. Je kunt het toch een beetje van je afschrijven. Ik geniet van je verhalen Syl en ik leef met je mee. Vooral de filmpjes vind ik leuk. Geniet ervan en ook sterkte met het verwerken van het verlies van Leo. Wij zijn nu een weekje op Ibiza.Groetjes,
    Wil en Joop

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s