On the Road

Het was wel een gokje natuurlijk. Zou het allemaal wel zo leuk zijn met die nicht uit Canada?! Het klikte wel de keren dat ze in Nederland was maar dan zie je elkaar maar even. Drie weken met elkaar op iets meer dan 15 vierkante meters is different koek!

Het helpt dat we een aantal zaken gemeen hebben. Ria houdt ook niet van douchen dus onze vervuilingsgraad loopt synchroon op tot ongekende hoogtes.

Verder vindt ze het net zoals ik niet erg om een twee dagen hetzelfde te eten. Wat erg handig kan zijn. Ik kook dan meestal de tweede dag.

Op andere gebieden vullen we elkaar aan. Ik check de olie. Ria denkt aan de bandenspanning. Als we een pomp gevonden hebben en bij de luchtafdeling staan,  heeft Ria de opdruk op de banden gechecked en heeft in haar app. al de conversie van psi naar Bar gemaakt. “5,1” zegt Ria.  Maar dan moet ik nog beginnen om de manual op te zoeken want ik ben van de “wat zegt het boekje”.  Als ik met het boekje naar buiten loop, staat ria al met de slang in haar handen. Dilemma; vertrouw ik mijn nicht of het boekje? Ik had iets van 2 in mijn gedachten… maar oh ja, dat was de bandenspanning van Leo’s rolstoel. “Doe maar 5”zeg ik. Houd nog even mijn vingers in mijn oren maar sof ar so good. Ria is wel van de techniek. In het huisje zat ze binnen een mum van tijd in het keukenkastje omdat de kraan loszat…. Je kunt je voorstellen hoe efficiënt wij reizen….!!

Maar wat is het lekker om zo alle tijd te hebben met elkaar. Eindeloos kletsen. En weer opnieuw nog eens vragen hoe de kinderen heten van de nichten en neven. En van wie die en die nu ook-al-weer de kinderen zijn.

We zijn na ons verblijf op de berg van Els (ja, naast dat mooie huis), afgereisd richting Lissabon en daar zijn we omhoog door Portugal getrokken. Toen naar de Spaanse kust aan de Noordkant en nu zitten we in Zuid-Frankrijk.

De eerste camping was onderdeel van de Orbitur keten. Een vreselijk onhandige website maar we wilden de zekerheid van een plek in de schaduw. Duur en de plaatsen niet echt groot. En schuin. De dame in de receptie was echter een scheet en zeer geduldig

De tweede camping was in Ciudad Rodrigo, ergens in Noord-Portugal. Een stadscamping. Beetje vervuild, we voelden ons er wel thuis. Daar zijn we twee nachten gebleven. Leuk barretje. Aardige mensen. Gemoedelijk. En historisch dorpje.

Eerste camping in Spanje was in Castro Urdiales. We stonden op een clif met een spectaculair uitzicht op de zee. Er was geen randje dus als je niet op de handrem zou staan dan kun je er zo afrijden. Helaas is het niet mogelijk de auto in de versnelling te zetten als soort extra veiligheid. Dat komt omdat het een automaat is. (heb ik me laten vertellen). Dus ja, die handrem. Toen ik bij het huisje bij de HErdade even de stoelen van de handrem zette om Ria haar bed te laten zien, reed de auto rap een meter of 7 achteruit. We hoorden een soort zoeven.. Maar gelukkig had ik snel door wat er aan de hand was. Dus ik kon op tijd de handrem aantrekken. Dat is wel een dingetje. Op zoek dus naar zo’n blok wat vrachtwagens achter hun wielen leggen (of ervoor he..)… Tot die tijd doen we het met een zak hondenvoer (wat Ria niet echt overtuigt van het feit dat dat de 3.500 kg wegende bus tegen zou houden, waarbij ik dan wel aanvoer dat het wel FarmFood is en dat is niet het eerste de beste hondenvoer!!). Later heb ik een rotsblok gesnaaid en dat was goed voor de gemoedsrust van Ria, en ook wel van die van mij…..

Prachtige camping overigens. Gelukkig was het weer wat slechter, wat koud en winderig. Heerlijk. Voor Spits zo fijn want gosh wat heeft die het moeilijk. Echt. We zijn onderweg nog gestopt in Tomar bij een convent waar Ria naar ging kijken. Ik bleef bij de camper maar er was alleen plaats in de  zon. Spits en ik vonden een plekje in de schaduw. Maar toen vloog er een drone boven het convent en parkeerplaats. O. Dat zijn heeeeeele grote hommels. En Spits is panisch bang voor hommels. Dus hij trok me naar de camper. Maar daar zou het bloedverziekend heet in zijn. Dus op die momenten. Nou ja je begrijpt het wel… Hij heeft inmiddels weer grote beten van weet ik veel welke beesten. Opgezet en rood. Bij Els mogelijk naar de dierenarts. Ik kan niet wachten om thuis te zijn, voor hem dan.

Na Castro bereikten we Frankrijk. EN oh, wat een toeval. Ik registreer nooit zo precies waar ik rijd en sta. Maar we reden door een stadje waar Ria even wilde winkelen bij de grens. Ik stopte op een parkeerplaats en toen zag ik ineens dat dat de parkeerplaats van de bussen was met de blokjes 😉 Laat ik nu een plek vinden PRECIES op dezelfde plek als waar ik toen had overnacht. Is dat toeval of niet???!!! (zie op de foto boven hoe klein mijn camper eigenlijk is… – links naast de bus).

Via de camperapp. Die ik bij Els heb gedownload en waardoor het hele dal waarschijnlijk geen internetcapaciteit meer had vonden we een allemachtig prachtige camperplek aan een meer. Zo’n  plek waar je eigenlijk dan ook maar geen beoordeling van wilt vermelden op de app wat je eigenlijk natuurlijk wel moreel verplicht bent aan je medecamperaars. Maar dat is wel net zoiets als over het stilste plekje van Nederland publiceren in de Autokampioen!

Nu staan we op een hele mooie camping in Pampelonne, camping Thieres.. Prachtig grote, vlakke ruime plaatsen onder veel bomen. Heerlijk. Rustig hier. Aan een rivier in een dal, na een aantal flinke haarspeldbochten.

Vandaag tuffen we richting Els Frankrijk (het is erg verwarrend al die Elsen).

Maar eerst even een blogje voor jullie om te weten waar we uithangen.

Jullie hebben ook mooi weer he? Geniet ervan!

Adios – Au Revoir – Até Breve!

Ria en Syl

20170527_135500

Ook een tussenstop aan het strand. Toch even de Atlantische Oceaan voelen!

 

 

3 gedachten over “On the Road

  1. Pffffff lekker stel jullie met je rotsblokje bij de wielen. Ieuw!! K ga geloof ik maar niet met je op pad syl of het moet naar Hoek van Holland zijn of zo.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s