Voegenfris

Het verzinnen van de titel van je blog… Dat valt om den drommel niet mee. Maar dit keer is het – na de kit – de voegenfris die me bezighoudt. En die feitelijk een gehele gemoedstoestand illustreert.

Want zo zat ik gisteren met tong uit de mond mijn voegen in de douche op te frissen. Wat geen zier hielp, waarna ik met de antikal aan de slag ging, hetgeen het geheel nog erger maakte. Maar dat komt er ook van als je ineens hysterisch je voegen gaat frissen.

Ik had afgelopen nacht namelijk gasten in de caravan. En die mogen bij mij douchen.Dus dan moeten de voegjes wel frisjes zijn. Al poetsend zag ik steeds meer stof en een vuil raam en kalkaanslag op de kraan….. Een VSR-ronde hier zou desastreus aflopen. Ik ga los op de spiegel, maak het bad nog glimmender dan het ooit geweest is, poets de kalk van de handgrepen, check de handdoeken op vlekken, inspecteer de washandjes op pasvorm, en maak een uitnodigende, niet overdadige, doch functionele opstelling van shampoo en doucheschuim waarbij ik me bedenk dat ik niet moet vergeten ze en passant te zeggen dat ze dat mogen gebruiken. Royaal als ik ben…

Gasten in de caravan? Ja, ik had me eerder aangemeld als gastadres voor  “Vrienden op de Fiets” maar was eigenlijk al een beetje vergeten dat ik me aangemeld had als gastadres. In de consternatie van de vermeende lekkage in de caravan.

De dame belde dinsdag voor een overnachting op woensdag. Ik moest dus wel even alles wat ik uit de caravan had gesleept, er weer in terugslepen. Toiletje opfrissen, water vullen, schoonmaken, bedje opmaken….. En dan toch maar even naar Ikea voor een nieuw dekbedovertrek. In de aanbieding….

“Wat zou ik zelf absoluut willen hebben als ik ergens zou overnachten” vraag ik me af. Oké. WIFI-code en een kurkentrekker….. Dus dat regel ik direct.

Voor de leukigheid zet ik nog wat boekjes in het caravannetje. Maar dan slaat ineens de twijfel toe. Ze zullen toch niet denken dat het zo’n ruilsysteem is? Want ik ben best gehecht aan sommmige boekjes. Een selectieproces volgt. Welke boekjes (grote boeken passen niet op het plankje) mogen in het hutje? Het is een afvalrace.

“Hite” rapport – maar niet doen, je krijgt zo’n naam. Zeker als je “handleiding tot overspel” er nog eens bij zet. Joris Luyendijk daarentegen is uiterst verantwoord en wordt goedgekeurd met “Het zijn net mensen”. En ook “Een goede man slaat soms zijn vrouw”. Dan zie ik dat er nog twee boardingpassen in het boek zitten. Van de reis naar Vietnam van Leo en mij. En even draait er een filmpje.

Mijn favoriet van John Cleese “Hoe Overleef ik mijn familie” mag ook.

Ik bedenk dat het beter is dat de boeken (nog eens) gelezen worden dan dat ze staan te verstoffen op mijn boekenplank. En als er een boek wordt meegenomen  ja… dan is dat zo. Ik gris er nog wat bij; ik gun mijn gasten leuke boekies; Herman Finkers met “Verhalen voor in het Haardvuur” en een veilige Roald Dahl met korte verhalen. En natuurlijk “slippertjes” van Peter van Straaten…..

20170727_132903

In dezelfde gedachtengang zet ik bordjes in de kastjes. O zo oud en echt jeugdsentiment. Maar ze mogen een nieuw leven. Een wedergeboorte. Ik word er sentimenteel van.

 

Op woensdagavond arriveren Liza en Hanneke. De zijn komen fietsen (géén e-bike) vanuit Westkapelle. 122 kilometer. Ze doen dat niet elke dag, zei Liza maar ik neem mijn petje voor ze af.

Ik laat ze hun onderkomen zien en ga Spits uitlaten. Ze kunnen lekker nog even in de tuin zitten.

Als ik ’s avonds in bed lig, vraag ik me af of ik heb gezegd hoe de verduistering werkt…. Zo lig ik wakker met de vrees dat zij wakker liggen omdat het niet donker genoeg wordt. Maar ik slaap toch nog prima.

Na het ontbijtje buiten onder de veranda taaien ze af. Ik zeg pas aan het ontbijt dat ze de eerste gasten zijn. Over de lekkage in de caravan weten ze niets. Die caravan is niet lek tot het tegendeel bewezen wordt. Maar na het bezoek van meneer “nicht gut” is er geen druppel lekkage meer geweest in de caravan. Ook niet na alle hoosbuien van de afgelopen week.

Leuke eerste gasten!

Je wordt er niet rijk van.

Maar het is wél dé stok achter de deur om je badkamer weer eens een grote beurt te geven.

20170727_133151

Liza en Hanneke uit Westkapelle. De eerste gasten in de caravan via “Vrienden op de Fiets”. Als ze allemaal zo zijn ga ik er nog wel jaren mee door….

9 gedachten over “Voegenfris

  1. haha wat leuk om een blog over jezelf te lezen. .en over wat er zich dan achter de schermen afspeelt. .Het waren idd ook onze favoriete boekjes, maar meenemen.. dat heet toch stelen? en ja natuurlijk hebben we de verduistering gevonden 🙂 Dat we de 1e gasten waren hadden we niet kunnen raden want het gastvrouw zijn gaat je prima af! Het voelde gelijk goed en we vonden het heel gezellig, nogmaals dankjewel!

    Je blogs ga ik volgen, superleuk
    grtz Hanneke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s