Sleeping on Wheels

Ik vouw mijn schoongewassen handdoekjes netjes op. Ze ruiken fris, maar zijn hard als een plank want ik heb ze buiten gedroogd.  Met deze temperaturen ga ik ze niet in de droogtrommel gooien en wasverzachter? Dat heb ik niet eens in huis. Ik zelf houd wel van een stevig handdoekje. De handdoeken zijn voor mijn gasten die de camper hebben geboekt als overnachting. Ik besef dat ik niet zo overtuigend zal overkomen als ik zeg dat de harde handdoeken te maken hebben met het verkleinen van mijn ecologische footprint. Ze slapen (de gasten, niet de handdoeken) immers op een oude diesel. Hoewel ik er altijd van overtuigd ben dat ook kleine beetjes helpen. Zoals ik ook om zoetjes zal vragen in een restaurant als men mij juist een appelpunt met slagroom heeft geserveerd.

Het experiment om mijn camper als slaapplaats aan te bieden is zeer geslaagd. Nog dezelfde dag dat de advertentie voor mijn B&B “Sleeping on Wheels” op de verkoopsite stond (vrijdag), kreeg ik de eerste boeking binnen. Voor de dag erop. En een kwartier later nog een, voor vandaag. Dat is wel kicken. Het is wel hoogseizoen maar toch. Gisteren kwam er een gast uit Luxemburg. Hij ging naar zijn zeilboot in Bruinisse. En vandaag komt er een stel uit België. Maandag een dame via “Vrienden op de fiets” en dan is de kalender weer gesloten omdat ik allerlei afspraken heb deze week en vanaf volgende week mijn huis weer verhuur. En dan wil ik zelf in de camper J.

Vrienden op de Fiets is een sympathieke organisatie die gastadressen en fietsers/wandelaars met elkaar in contact brengt. Als gastadres hoef je alleen maar een schoon bed en ontbijt te bieden en je ontvangt daarvoor een vergoeding van ca 40 Euro per twee personen. Ja, dat is dus 20 Euro per persoon en dus het zet helemáál geen zoden aan de dijk als iemand alleen komt. Maar je gaat iemand niet weigeren daarom, dat kan ik niet over mijn hart verkrijgen. Het is daadwerkelijk omdat ik die fietsers bikkels vind. Ik heb er ook in de caravan al eens gasten van gehad. Maar rijk word je er niet van.

Onlangs overnachtte een dame via Vrienden op de Fiets bij me. Aangezien ze me vertelde dat ze ook wilde gaan zwemmen stelde ik voor dat ze haar spulletjes maar even vast zou zetten en ik startte de camper. 10 minuten later zaten we op Ooltgensbeach te recreëren. Er is een prachtige steiger aangelegd met een trappetje zodat je daar het water in kunt. We hebben de toerist uitgehangen en even lekker gezwommen. Ik weet niet of het nu nog kan omdat er her en der blauwalg ontstaat maar als ik op www.zwemwater.nl kijk staat Ooltgensplaat er niet bij als gevaarlijk of negatief advies.

20180702_152604.jpg

Het water was heerlijk maar wel even wennen aan de wieren. Door de warmte groeien die sneller heb ik me laten vertellen. Ik heb nog mijn best gedaan er een draai aan te geven door me in te beelden dat dat gestreel aan mijn lichaam hartstikke erotisch is maar dat lukte me niet erg… Desalniettemin heerlijk afkoelen en je hebt ook wierloze stukjes… En natuurlijk o zo goed voor de nodige beweging. Ik ben blij met de steiger. Een eindje verderop is er zelfs een hondenstrandje aangelegd. Verder mooie picknickplaatsen.

Maar mijn huidige gasten zal ik verwijzen naar Ouddorp. Ze komen uit Brussel en belden me gisteren op om te vragen of ze later mochten komen want ze wilden nog mosselen eten en zaten in Zierikzee. Ik vind dat leuk. Het is raar maar juist als je met mensen te maken hebt die in vakantiesfeer zijn, is dat heel leuk. Hoewel ik hier ook in mijn huis zakelijke huurders heb.

Het verhuurgedoetje vind ik echt erg leuk. Maar probeer maar eens een tweepersoons donzen dekbed in een dekbedhoes met kleine opening te krijgen terwijl je in een camper staat…. En dan ook echt proberen om geen stukjes hoes zonder dekbed te krijgen want oh, ik kan er niet tegen als ik alleen hoes voel zonder dekbed. Dus mijn gasten gun ik dat ook.

Of ik deze pop-up accommodatie echt serieus aan ga houden weet ik niet.  Voor nu is het aardig en met het verhuren van mijn huis kan ik de camper rijden en onderhouden. Hoewel ik dat niet te hard moet zeggen. Want mijn koelkast in de camper is kapot. En dat zijn dure geintjes waar je heel wat verhuurtjes voor moet doen. Wie er nog tips heeft voor goede, betaalbare adressen voor inbouwkoelkasten in campers, ik houd mij aanbevolen…. Ik mis bij dit soort zaken ook Leo erg…

Dit weekend heb ik het probleem erg pragmatisch opgelost door het vinkje voor “koelkast aanwezig” op de site weg te halen… En laten ze nou gewoon blijven boeken.

Ik weet nog niet of ik dit altijd blijf doen. Maar voor nu is het goed. Augustus is mijn huis weer veel verhuurd.  Vanaf september heb ik de kalender dichtgezet. Dan wil ik weer eens echt thuis zijn. Dan verhuur ik de camper ook niet als slaapplaats.

Ohhh wat zal dat saai worden.

 

 

5 gedachten over “Sleeping on Wheels

  1. Ik vind het stoer hoor, dat je dit doet, en kunt. Je beide privé-plekken delen… ik zou er niet aan moeten denken. ‘Weer eens echt thuis zijn’ schrijf je, en dan denk ik: oh, zaaaaalig! 😉

    • Ha Corry. Dank voor je meedenken. Maar gewone koelkasten kan ik hier in mijn eigen dorp prima kopen bij Van den Berg… Maar een camperkoelkast is andere koek. Die moet op 12 Volt, 220 Volt en gas kunnen…. dus het moet echt een camperkoelkast zijn… en moet nog ingebouwd kunnen worden ook… Maar goed. We komen er wel hoor. In elk geval bedankt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s