Het is mooi geweest; camper te koop!

Mijn troetelcamper, mijn stoere, warme, gezellige, betrouwbare, luxe, degelijke, comfortabele, prachtige camper komt te koop. Maar dat is natuurlijk niet een beslissing die Musch op een namiddag effe neemt. Daaraan gaan dagen, weken vooraf van wikken en wegen. Nachtenlang ook toch wel denken. Maar de kogel is door de kerk. De camper gaat de markt op.

Inmiddels staat hij op twee sites. Dit is de advertentie met meer informatie: advertentie marktplaats camper en op de andere site: advertentie camperscaravans.nl

Niet omdat ik niet van camperen houd. Maar het is tijd voor een nieuwe fase in mijn leven. Na het overlijden van Leo kocht ik deze camper. De behoefte te reizen, en dan met name met vrienden of naasten, was zo groot. Ik heb in de twee jaar zo’n 30.000 kilometer gereden en verleden jaar bij elkaar zo’n 4 maanden in dit huissie gebivakkeerd.

Portugal, Spanje, Zuid-Frankrijk, Engeland, Duitsland…. Zeeland, Friesland, Brabant…. Met nichten, zussen, vrienden, vriendinnen. Of af en toe lekker alleen met Spitsemans….

En wat was het mooi dat ik de camper had verleden jaar. Wat heb ik met mijn zus en zussen genoten van het bakbeest.

Maar het is tijd voor iets anders. Huisjes huren, tentje pakken, air-bie-en-bietje, huis-oppassen, en ook gewoon thuis zijn. Verleden jaar was ik veel in Zeeland, omdat ik veel bij mijn zus was die op de camping in Kerkwerve stond. En tijdens de verhuur van mijn huisje toerde ik door Zeeland. En wat is er veel moois om de hoek. Ook dagjes weg zijn heerlijk, en zeker omdat er een aantal opties zijn in Ooltgensplaat in de vorm van uitlaatservice om Spits uit te laten. Dus die hoeft niet meer op de Brouwersdam bang liggen te zijn van de kitesurfers J…..

Ja, ik kan alsnog weer mijn huisje verhuren en dan met de camper weg. Dat is kostentechnisch heel interessant. Maar ik wil niks meer moeten. Ik heb een fijn huis. Ik wil rust. En hoe je het wendt of keert; een camper betekent ook zorgen. Want het vergt onderhoud, en ik moet met alles naar de garage. Dat is wel te doen, maar ik wil even een camper-time-out.

Oké, het is wat anders om met mijn c1 aan de Brouwersdam te staan. Maar de Zeelucht is hetzelfde. De koffie is even lekker. Een koelbox met lekkere hapjes… En af en toe een duik als het warm is.

Ik heb nogal eens gehoord “je bent er nooit”….. tja. Dat zal dus veranderen. Kom gerust langs! Want ik zal wat minder on the road zijn. Ik heb een gaaf plekkie in een leuk dorp op een prachtig eiland.  En ik heb heel wat thuis te klooien. Op mijn gemakkie. En ik vind het echt bere-gezellig om visite te krijgen!

Maar dan moet ik natuurlijk wel eerst de camper verkopen. Ik ben al druk met de voorbereidingen in de vorm van het boenen van het dak en schoonmaken. Deze blog schrijf ik bij de garage terwijl de monteur nog wat kleine toestandjes repareert.

En dan ga ik deze week foto’s maken en een advertentietekst schrijven.

Het is spannend maar het voelt goed.

Eerst deze camper verkopen en dan zien we weer verder.

Leven is veranderen; het is mooi geweest!


Overigens heb ik ook nog een caravan 🙂

Voor de liefhebbers: het betreft een

986M RAPIDO Mercedes Benz Sprinter 316 Cdi 115 kw
Le Randonneur *AUTOMAAT*
uit 2004 – vol-integraal
135000 km en in uitstekende staat uiteraard.
Advertentie

4 gedachten over “Het is mooi geweest; camper te koop!

  1. lieve Sylvia wat jammer hé? Wij zijn ook nog niet aan het camperen ben al ziek vanaf twee jaar geleden.Het laatste bij fase.Maar nu moet ik aan mijn gezondheid denken. Ik heb op mijn verjaardag 6 maart een gebroken teentje op gelopen. En daarvoor heb ik weken op bed gelegen. En wij zitten hier met achterstallig onderhoud.Hugo is het achterhuis aan het renoveren en dat kost erg veel geld.Maar lieve Sylvia zou het leuk vinden als je een keertje langs komt.Vandaag ben ik weer naar de DC Kliniek in Rotterdam geholpen aan mijn rug.2 injecties gehad .Ik lig nu plat voor een paar dagen. je hebt mijn telefoon nummer je kan mij altijd bellen.Veel liefs en dikke knuffels.Van ons beiden.👫

    • Ha allebei…. echt heel rot dat het met je gezondheid niet goed gaat. Dan gaat het camperen ook niet. Als ik de camper weg doe heb ik altijd de caravan nog ook…. dus ik zeg niet dat ik nooit meer op een camping kom. Wat hebben we een leuke tijd gehad toch daar. Het was gezellig. Ik ga even kijken hoe het loopt want ik ben nu wel druk met de verkoop voorbereidingen enzo. Dus ik kan er nog niets van zeggen. Maar ik hoop echt dat je een beetje opknapt. Doe ook de groeten aan Hugo en die mormelbeestjes van jullie!! XXX syl

  2. Querida Syl, acabo de leer tu último comentario y tengo pena por la partida de Leo, de tu caravana, de los tiempos que se van. Anoche soñé con dos amigos que han marcado mi vida: ella ya falleció y el está en las manos del olvido … todo es tan frágil y pasajero. Tu auto te acompañó un tiempo y ahora vienen otros momentos. La vida es siempre un viaje. Tu casa es linda, tuvimos la suerte de estar ahí… ¿ te quedas siempre en ella cierto? El blog sigue, me gustaría poder abrazarte. En camino a munich volviendo de Berlin con Esperanza y nuestro perrito Shanty. Muy resfriada. También en decisiones… la vida es tan frágil. No pierdo la esperanza de encontrarnos otra vez. Un fuerte abrazo y felicidad! … conciencia

    Clemencia, Juergen escribiendo al frente y Shanty durmiendo parados con Esperanza en Odernsees Franken Alemania

    • Dear Clemencia, so nice to hear from you! Life is about change. There is time for other things. The van was great but now I want to do other things. It is my fifth camper and I have driven hundreds of thousands of kilometres. Not as many as you did but anyway :-). I will stay in this house as long as I live! I certainly would love to hug you indeed. If I am going to visit my friends in Germany I could drop by :-)….. Please know that you are always welcome here. With and without a camper. Because I do have a caravan still as questroom!! Regards and kisses to Jurgen! XXX

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s